x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Casa pentru zona de deal

Casa pentru zona de deal

08 Iun 2006   •   00:00
Casa pentru zona de deal
PROIECT DE CASA
Locuinta unifamiliala de vacanta conceputa pentru un teren generos intr-o zona din apropierea localitatii Comarnic

Constructia prezentata a fost conceputa pentru vacantele unei familii cu doi copii ce detine un teren cu o suprafata de 1.000 mp. Ea se desfasoara pe doua niveluri, parter si etaj mansardat, si are o suprafata utila de 200 mp.

Parterul este structurat astfel: intrarea principala, cu deschidere catre un hol generos, distribuie accesul catre zona de zi, bucataria deschisa spre locul de luat masa si livingul orientat catre gradina. Etajul mansardat are o suprafata utila de 96 mp. Fiind numit si zona de noapte, el este compus din trei dormitoare, din care doua ale copiilor, cu o baie comuna si unul matrimonial cu baie proprie si dressing. Dormitorul matrimonial are iesire pe o logie amplasata deasupra zonei vitrate din living.

DETALII TEHNICE


Structura cladirii este pe stalpi si cadre din beton armat, iar acoperisul pe sarpanta de lemn cu invelitoare din tabla ondulata de culoare antracit, structura fiind vizibila in dormitoare. Tamplaria exterioara este din lemn cu geam termopan.

Datorita amplasarii in zona de dealuri, s-a dorit crearea unei relatii intre arhitectura casei si natura. De aceea, finisajele exterioare sunt in culori naturale, cu lemn, tencuieli lavabile si placaje din piatra. Terasa este prevazuta cu o pergola cu structura din lemn, baituita cu o culoare brun inchis si acoperita cu policarbonat (pentru a permite patrunderea luminii).

CATRE ARHITECTI

Jurnalul National, prin suplimentul Jurnalul casei mele, este partener media al Anualei de Arhitectura a Municipiului Bucuresti, editia 2006. Venim in sprijinul arhitectilor, inclusiv prin rubrica "Proiect de casa", in care ii invitam sa isi prezinte propunerile. Astfel, proiectele pot aparea in acest format in paginile suplimentului. Pentru detalii ne puteti scrie la adresele de e-mail jcm@jurnalul.ro sau georgiana.teodorescu@jurnalul.ro.

50.000 euro
pret la rosu recomandat de arhitect
  • Proiect conceput de arhitect Maria Tronaru



  • ×