x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Casele construite in zone nepopulate

Casele construite in zone nepopulate

de Cristina Zaharia    |    05 Oct 2006   •   00:00
Casele construite in zone nepopulate
DIALOG CU CITITORII
Un cititor care ne roaga sa nu-i dezvaluim identitatea ne marturiseste ca si-ar dori o proprietate izolata de lume, undeva, intr-o zona deluroasa, in vecinatatea unei liziere de padure. Si de aici incep problemele…

Aveti cu adevarat de raspuns nu unei singure intrebari, ci unui intreg sir de probleme obiective si subiective. Intelegem ca ati mostenit o bucatica de rai pe care nu va indurati sa o vindeti, ci, tocmai ca este potrivita celor mai intime dorinte, sunteti tentat sa construiti o casa cu menirea de domiciliu permanent. Intai de toate trebuie sa va interesati daca, in ce conditii si cu ce costuri puteti primi autorizatia de constructie.

PROBLEMA UTILITATILOR

Apoi, daca nu sunteti hotarat sa va intoarceti in timp cu cateva sute de ani, adica sa traiti fara lumina electrica si apa curenta, va trebui sa vedeti care sunt cele mai apropriate surse pentru aceste doua utilitati si cam cat ar costa sa va racordati la ele. Poate ar mai trebui sa va ganditi si la probleme legate de accesul la proprietate, nu atat al dumneavoastra personal, cat mai ales al unor eventuale interventii de urgenta cu ar fi o masina a salvarii sau una a pompierilor (Doamne fereste!).

Dupa cum vedeti, lucrurile nu sunt deloc simple si de la dorinta la implinirea ei aveti de parcurs un drum lung si anevoios. Nu spunem ca este un drum imposibil, acest gen de optiune fiind una destul de des intalnita in tarile civilizate, numai ca acolo treburile merg cu totul altfel, de la legislatie la posibilitati financiare si de la norme sociale de convietuire la drepturi cetatenesti fundamentale.

Poate ar trebui intai de toate sa va sfatuiti cu un bun arhitect, pe care sa-l duceti la… locul faptei si sa-i cereti parerea.

Reveniti si la noi cu amanunte privind locatia proprietatii, cea mai apropiata zona populata, cate ceva despre familia, preocuparile si veniturile de care dispuneti.
Cine stie, poate sa va fim de vreun ajutor...

×