x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Căzi de baie speciale

Căzi de baie speciale

de Adela Parvu    |    22 Ian 2009   •   00:00

CONCEPUTE ERGONOMIC ŞI PENTRU VÂRSTA A DOUA.
Căzile de baie pot fi cu totul speciale, precum şi cele două modele prezentate aici, care au fost premiate cu “red dot award” 2008, unul dintre cele mai importante distincţii din domeniul designului de produs.



Germanii de la firma Saniku au fost premiaţi pentru inovaţia adusă prin cada denumită Saniku Wellness. Este o cadă concepută special pentru vârste de la 50 de ani în sus. Mica uşă transparentă poziţionată pe lateralul căzii nu este doar o chestiune estetică, ci o soluţie ingenioasă, care permite accesul cu uşurinţă în cadă a persoanelor de o anumită vârstă. Uşa din sticlă securizată se deschide spre interior şi este acţionată de un mecanism automat la o simplă apăsare de buton. Când persoana este deja în cadă, uşa se închide ermetic, prevenindu-se astfel orice fel de scurgeri de apă când se umple cada. Pentru ca accesul din cadă afară să fie şi el uşor de realizat, eliminarea apei este calculată a se face în maximum două minute, graţie unui sistem ingenios de scurgere.

MATERIAL INOVATOR
Thailandezii de la Bathroom Design au lansat cada Igloo I-Crylic, a cărei suprafaţă interioară este realizată din I-crylic, un acrilic inteligent translucid şi rezistent, care conferă senzaţii tactile plăcute. De asemenea, acest strat prezent la interior oferă posibilitatea vizualizării panoului de comandă a căzii şi a celor 340 de LED-uri cu rol de cromoterapie, ambele sisteme fiind perfect etanşeizate faţă de apă şi reziduuri cosmetice. Formele rotunjite şi multiplele funcţii de hidromasaj recomandă o astfel de cadă pentru cei care-şi doresc mai mult decât igienă zilnică.

CUMPĂRATĂ PE VIAŢĂ

O cadă de baie nu este ieftină, dar criteriul de preţ nu ar trebui să primeze. Motivul e simplu: cada este unul dintre acele obiecte din casă cumpărate pe viaţă, nu se schimbă uşor, nu se renovează facil. Un alt motiv important este acela că multe accidente casnice se întâmplă din cauza alunecării din şi în cadă, aşa că designul (formă, funcţie, materiale) obiectului este esenţial.

×
Subiecte în articol: cada cum e la alţii cad