x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Conac în stil neoromânesc, o construcţie deosebită

Conac în stil neoromânesc, o construcţie deosebită

07 Noi 2009   •   00:00
Conac în stil neoromânesc, o construcţie deosebită

Amintind parcă de conacele boiereşti şi de vechile palate româneşti, casa prezentată astăzi, cu o arhitectură în stil neoclasic (neoromânesc), se va executa la periferia unui oraş din zona subcarpatică, pe o pantă domoală ce va beneficia de multiple puncte de perspectivă.



Detalii de proiectare
Faţada principală găzduieşte şi accesul principal în locuinţă. De aici se face întreaga distribuire a principalelor zone funcţionale. Toate spaţiile sunt generoase, suprafaţa desfăşurată a construcţiei fiind de 1.150 mp.

Din faţada posterioară, de unde se va putea admira panorama unei bune părţi a oraşului, se vor deschide terase largi cu balustrade de piatră şi baluştrii, ce se vor regăsi de asemenea la parter şi etaj.

Demisolul, ce va putea fi accesat direct de aici, va conţine un hol de acces cu seră, o cramă, sala de fitness cu anexe, centrale termice şi de ventilaţie, un apartament de serviciu, trei garaje.

Parterul organizează holuri şi saloane largi, deservite de o bucătărie multifuncţională, sala de mese, un apartament cu trei camere, unul de oaspeţi, scări elicoidale de acces demisol-etaj, un lift, accesele separate spre apartamentele de la celelalte niveluri.

Etajul 1 şi mansarda vor cuprinde  zone de locuit şi hobby-recreere.

Pe o structură mixtă (diafragme şi cadre de B.A.) pe şarpantă de lemn de stejar cu învelitoare tip Lindab, cu o volumetrie modernă, ornamentalistica faţadelor va pune amprenta unui stil clasic ce va fi studiată şi finalizată într-o etapă imediat următoare, după executarea proiectului de stereotomie a piertei de granit şi marmură.

Complexă atât din punct de vedere al arhitecturii exteriorului, cât şi din punct de vedere al organizărilor interioare, mesajul casei poate fi pe deplin transmis doar prin completarea proiectului cu finisaje de calitate.

Proiect conceput de arhitect Florin Aurel Ţenescu
telefon: 0722.16.10.67;   0740.07.88.82

CĂTRE ARHITECŢI
Jurnalul Naţional, prin suplimentul Jurnalul casei, vine în sprijinul arhitecţilor prin rubrica "Proiect de casă", în care îi invităm să îşi prezinte propunerile. Astfel, proiectele pot apărea în acest format în paginile suplimentului. Pentru detalii ne puteţi scrie la adresa de e-mail georgiana.teodorescu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: proiect de casă