x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Micile gesturi prin care îți dai seama că pisica te iubește

Micile gesturi prin care îți dai seama că pisica te iubește

de Redacția Jurnalul    |    25 Ian 2024   •   19:00
Micile gesturi prin care îți dai seama că pisica te iubește

Atitudinea calmă și independentă a pisicii îi derutează adesea pe proprietarii lor deoarece nu-și dau seama care le sunt sentimentele.

Este însă o greșeală să afirmăm că micile feline nu sunt afectoase. Desigur, câinii comunică mai bine și își exprimă vizibil sentimentele dar asta nu înseamnă că pisicilor nu le pasă. 

Iată mai multe modalități prin care pisica ta își arată afecțiunea:

Atunci când ești acasă, pisica preferă să rătăcească prin casă, să se relaxeze într-o altă parte a casei sau pur și simplu să se plimbe dintr-o cameră în alta. Unii oameni consideră că pisicii nu îi pasă dacă sunt lăsate singure sau nu. 

Pisicile explorează și interacționează cu mediul lor atunci când se simt relaxate și confortabile în prezența unei persoane. Deci, dacă animalul tău de companie este adesea în mișcare în timp ce ești cu el, ia acest lucru ca pe un semn subtil al modului în care o pisică își arată afecțiunea. Mesajul este că se simt mai confortabil în prezența ta.

Limbajul corpului

În mod special limbajul cozii este foarte important atunci când te gândești la modul în care pisicile își arată dragostea.

Când își arată afecțiunea, pisicile folosesc corpul și coada ca formă de expresie, înfășurându-se printre picioarele tale sau chiar stând destul de aproape pentru a te atinge cu coada. Dacă o pisică îți oferă burtica pentru a fi mângâiată, acesta este semnul suprem al încrederii și afecțiunii.

Vocalizare

Toarcerea este adesea folosită ca semn al plăcerii și mulțumirii. Îți transmite cât de mult se bucură de timpul petrecut împreună. 

Te întâmpină când te întorci acasă

Animalele de companie care aleargă spre ușa din față când este deschisă, încearcă să-ți transmită că se bucură să te vadă.

Contact vizual

ontactul vizual este un factor important prin care pisicile își arată iubirea. Pisicile au contact vizual doar cu oamenii pe care îi plac. Ele privesc cu pleoapele semiînchise și clipesc încet, repetat. Este un gest care poate fi reciproc, deci dacă observi că pisica ta te privește în acest fel, îi poți răspunde în același mod.

Atingerea cu lăbuțele și mușcarea

Uneori s-ar putea să simți că pisica ta este pe punctul de a fi agresivă, când de fapt încearcă să-ți arate afecțiunea. Atingerea cu lăbuțele nu este întotdeauna cel mai plăcut gest dar este important să înțelegi contextul. Atunci când pisicile ating cu lăbuțele stăpânul, fără să fie agresive, este cu siguranță un gest de iubire!

Deși mușcăturile nu ar trebui încurajate, aceste ciupituri ușoare sunt adesea semne de afecțiune mai degrabă decât agresivitate, potrivit Purina.co.uk., citat de dcnews.ro.

 

×
Subiecte în articol: pisica iubire