x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa De la schiţă la produs finit

De la schiţă la produs finit

de Georgiana Teodorescu    |    28 Aug 2010   •   00:00
De la schiţă la produs finit

V-aţi întrebat vreodată cum iau naştere produsele noi de design? Care-i procesul de punere în operă a ideilor creative pe care firmele producătoare aleg să le materializeze? Investiţiile în colaborările cu designeri de prestigiu sunt întotdeauna benefice. Deşi procesul prin care un obiect nou ia naştere este unul complex, totul pleacă de la cele mai banale schiţe. La stadiul acesta care pare primitiv, se conturează forma brută a obiectului, materialul din care va fi făcut şi sistemul de funcţionare. Nu puţine sunt cazurile când aceste schiţe şi o bună comunicare a designerului cu fabrica duc la produsul finit.

CA O JOACĂ
Am exemplificat cu poze din mapa de presă a firmei italiene Azzurra, producătoare de obiecte sanitare de design, care ne lasă să vedem cât de simplu se nasc ideile strălucite.
Lavoarul Pool pe care l-am găsit la ei este contemporan, eclectic, fascinant prin simplitatea sa, proiecţia în detaliu a minţii care l-a conceput, Marti Guixe. Punctul său de vedere neconvenţional dă naştere unor idei briliante prin simplitate.

Acest proiect interpretează lavoarul după principii noi: pătrat şi metalic, respinge ideea unui obiect sanitar convenţional ce populează băile standard. Poate fi integrat în amenajările de toate felurile, atât private, cât şi publice ca cele de baruri, restaurante, birouri, ateliere, dar şi la exterior. Este realizat din oţel şi finisat cu pudre epoxilice în culorile alb opac şi gri deschis. Cu dimensiuni de 80/32cm, lavoarul minimalist are o gamă de accesori din teak, elemente care transformă forma lui pură într-un simbol de modernism şi eleganţă.

×
Subiecte în articol: design contemporan