x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Efecte grafice personalizate pe suprafeţele decorative ale locuinţelor

Efecte grafice personalizate pe suprafeţele decorative ale locuinţelor

de Georgiana Teodorescu    |    06 Noi 2010   •   00:00
Efecte grafice personalizate pe suprafeţele decorative ale locuinţelor

În amenajări, imaginea este totul. Plecând de la acest principiu, am descoperit o modalitate de a obţine efecte decorative a superlativ. Un concept artistic inedit ne-a atras atenţia la Târgul 100% Design de la Londra. Surface View, companie engleză nou înfiinţată, cu un colectiv tânăr şi dinamic şi idei strălucite pentru amenajarea tematică a interioarelor, propun grafica, printarea şi gravarea diferitelor materiale ce îmbracă locuinţa (pereţi, ţesături, paravane, ceramică, sticlă sau rulouri pentru ferestre) cu imagini dintre cele mai diferite.

Efecte 3D, texturi antice sau iluzii optice pot aduce natura în casa sau pot transforma o zona banală într-una preţioasă sau extrem de expresivă şi cu siguranţă originală. Fiecare proiect este personalizat. Dincolo de tehnica de aplicare, consilierea din punct de vedere estetic este extrem de profesionistă. O echipă de artişi graficieni, fotografi şi designeri crează şi prelucrează serii de imagini pe diferite teme şi inspirate din domenii dintre cele mai variate. Picturi celebre, benzi desenate, hărţi vechi, peisaje din natură sau efecte decorative abstracte se pot aplica pe draperiile din living, pe faianţa din dreptul blatului de bucătărie sau pe fundalul peretelui orb din zona spaţiului de luat masa.

Astfel, în funcţie de spaţiul care se vrea decorat şi de preferinţele de stil ale fiecăruia, imaginile alese se prelucrează prin tăiere, colare sau suprapunere şi se aplică la scară pe întreaga suprafaţă. Colecţiile de imagini sunt atât de variate încât absolut orice tip de interior se poate regăsi în această soluţie de decorare.

×
Subiecte în articol: amenajări originale