x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Exercitiu de design in propria casa

Exercitiu de design in propria casa

11 Mar 2005   •   00:00
INTERIOR
Apartamentele de bloc vechi, realizate dupa proiecte standard lipsite de fantezie arhitecturala, dau mari batai de cap locatarilor, preocupati din ce in ce mai mult de schimbarea "fizionomiei" acestora. Atunci cand cunosti regulile de baza este foarte usor sa concepi un interior bine inchegat sub toate aspectele, adaptat nevoilor cotidiene si care sa satisfaca atat din punct de vedere al confortului, cat si din perspectiva esteticii. Rezultatul unei astfel de munci poate da, in astfel de situatii, mari satisfactii, iar locuinta mai poate fi identificata drept una de bloc doar prin amplasament.

Nadia Popescu este designer. Impreuna cu mai multi asociati a deschis unul dintre primele birouri specializate in amenajari interioare si executie de mobilier: Twins Design. In intimitatea propriei casei, ea a pus in practica idei indraznete, reusind sa creioneze un stil care o caracterizeaza.

Simplu, dar personalizat, apartamentul cucereste prin fermitatea liniilor, prin configurarea spatiilor, impartirea lor si prin accentele de culoare vii, in tonuri de rosu.

Spatii deschise

Fiind o locuinta cu o structura pe grinzi si stalpi de rezistenta, care a permis daramarea de pereti, aici au aparut modificari dimensionale ale incaperilor. In zona de zi, usile interioare au fost desfiintate, accesele in living si bucatarie fiind deschise. Balcoanele au fost inglobate in spatiul livingului si respectiv al dormitorului matrimonial. Ferestrele au fost usor marite cu ajutorul unei tamplarii moderne, ce inglobeaza o suprafata de geam mai mare.

SUGESTII ID
  • Fotoliu "Necsus"
  • , material: piele, Ideal Casa

  • Lampa "Sara",
  • Ilda Tendentse, pret 215 euro + tva;

  • Dinning,
  • colectia Madison-Ming, masa extensibila "Madison", h90 x 214/140 x 75 cm; din stejar, culoare wenge, Pret: 629 euro + tva; scaun "Madison", tapitat, culoare wenge, dimensiuni: 52 x 45 x 83. Pret: 169 euro/buc. + tva; Mobexpert.

    PONT

    Holul a fost degajat in urma reamenajarii. El a fost marit prin renuntarea la debaraua si grupul sanitar existente initial. Decorarea holului cu obiecte putine, dar sugestive, face trecerea catre imaginea celorlalte incaperi. De remarcat scaunul din lemn si Plexiglas, al carui design a fost conceput de Nadia Popescu.

    Intreg mobilierul a fost proiectat de Nadia Popescu si executat la atelierul Twins Design. S-au preferat piese de mobilier minimalist, pe culori neutre. In camera de zi s-a optat pentru unele inchise la culoare si decoratiuni pe bej si crem. Asezarea mobilierului si a obiectelor de decor s-a facut pe laturile perimetrale ale camerei de zi, astfel incat zona centrala sa ramana libera. Avand in vedere faptul ca familia petrece cea mai mare parte in living, s-a prevazut ca acesta sa faca fata ca spatiu pentru preocuparile fiecaruia dintre membri, familia avand si doi copii.

    Nu ocoliti rosul!

    Pentru a inviora ambianta din aceasta camera, peretele diametral opus ferestrei a fost vopsit intr-o nuanta puternica de rosu. Desi poate parea o culoare nepotrivita pentru peretii unui apartament de bloc, folosirea ei intr-o anumita masura si cu o anumita logica poate avea un impact visual deosebit de placut. De altfel, in zona de zi, rosul se mai regaseste ca si accent decorativ in spatiul alocat locului de luat masa, aflat in bucatarie. Accesoriile ca perdelele, tapiseria, husele, covoarele sau carpetele sunt din materiale textile asortate cromatic pentru fiecare destinatie in parte. Obiectele decorative sunt folosite pentru a personaliza incaperile.

    Per ansamblu, o locuinta cocheta cu interventii constructive mici, dar de impact, cu rezolvari decorative originale, mobilier minimalist, bine pozitionat. Este o amenajare reusita, care sparge tiparele impuse de configuratia de bloc prin materializarea unor idei clar conturate inca din faza de proiect.

    PONT

    Dormitoarele apartamentului beneficiaza de mobilier proiectat de designer. L-am surprins pe cel matrimonial, unde atmosfera este calda, datorita luminii care abunda si a "caldurii" emanate de prezenta lemnului, material care constituie suportul de baza pentru obiecte si finisajul pardoselii. Ca si in celelalte incaperi, ferestrele sunt mari, cu tamplarie moderna. Spatiul dormitorului a fost extins, iar vechiul balcon se mai poate ghici doar dupa diferenta de nivel existenta in aceasta zona, care imparte camera discret in doua zone. Pentru pat, care ocupa cea mai mare a dormitorului, se folosesc cuverturi din in sau bumbac in nuante deschise, pentru a acoperi asternuturile, de regula colorate.

  • Cuvertura pentru pat, Casa Mia
  • , pret: 18.950.000 lei; Fata perna, Linea Oro, pret 400.000 lei,
  • interior perna, pret 200.000 lei;
  • Fata perna, dimensiuni: 40 x 40, Zoru Linen , pret: 799.000 lei, interior perna, pret: 249.000 lei

  • Suport haine cu finisaj cromat si cires, dimensiuni: diametru 35 x H.115 cm, Mobexpert, pret 59 euro + tva

  • Dressing din rattan, realizat la comanda cu trei usi, cu sistem de glisare Komandor, din lemn de rattan; interiorul compartimentat, strict la cerere, cu bara haine si rafturi. Dimensiuni L. 2,4 x H. 2,4 x P. 0,65; Far - Est - pret: compartiment interior 22.000.000 lei, usile rattan 8.900.000/ buc., cu oglinda 4.500.000 lei, pret total 35.400.000 lei
  • ×
    Subiecte în articol: pret