x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Flori şi fructe laolaltă

Flori şi fructe laolaltă

13 Mar 2010   •   00:00
Flori şi fructe laolaltă
● articol realizat cu sprijinul cu flori de lux.ro

Nimic nu este mai simplu decât să decorezi folosind obiecte pe care le ai la îndemână zi de zi. Nu trebuie să faci nimic, doar să te bucuri de acest timp petrecut în acest mod atât de plăcut. Ceea ce este şi mai distractiv este că în aceste activităţi îi poţi implica şi pe copii.

DE CE AI NEVOIE...
Dacă ai prin casă o vază (sau un recipient înalt) de genul celei pe care noi am folosit-o la acest aranjament, nu-ţi stă nimic în cale în a confecţiona un aranjament după modelul celui propus de noi.
Asta pentru că ne-am folosit de flori şi fructe pe care le poţi găsi pe piaţă la acest moment.

Forma vazei pe care o aveţi la dispoziţie nu este musai să fie exactă cu cea la care am apelat noi, mai important este ca ea să fie transparentă.
Felul în care se văd fructele (în acest caz mere) vărsate în acest caz este cu totul inedit.

Mere, portocale, mandarine, banane... pot umple vazele de sticlă, pentru un aranjament cu un aspect colorat şi vesel care va atrage imediat atenţia către colţul în care sunt amplasate.

Un alt aranjament, care de data asta are ca punct de plecare florile, printre care "semeni" câteva fructe, completează cu succes imaginea de ansamblu. Împreună acestea două pot fi aşezate cu succes în mijlocul unei mese pline de invitaţi, fără a deranja conversaţia sau contactul vizual. Iar partea şi mai distractivă este că invitaţii vor dori să servească fructe din frumosul tău aranjament.

Nu uita să scoţi fructele şi să le schimbi după cinci-şase zile, e posibil ca acestea să capete un aspect şi un miros urât, mai ales la temperaturi de peste 24 de grade Celsius.

PROPUNERE ROMANTICĂ
Pentru un mic dejun special, servit în pat, alături de fiinţa dragă, într-o însorită dimineaţă de week-end, îţi sugerăm să aranjezi un platou cu fructe în diverse culori şi două ceşti de cafea. Desigur, lângă acest festin trebuie să aşezi un bol plin cu boabe de cafea şi un detaliu floral impresionant: o cupă galbenă de floarea-soarelui. Boabele de cafea vor răspândi în jur o aromă specială, iar floarea-soarelui va aduce lumina, veselia şi energia unei zile începute cu dreptul.

Cu aceste mici trucuri nu vei da greş şi vei reuşi să îi surprinzi pe cei din jur cu idei îndrăzneţe şi nemaiîntâlnite.

Pentru alte idei minunate, urmăriţi rubrica decor floral şi data viitoare. Vă aşteptăm cu sugestii pe adresa redacţiei: jurnalulcasei@jurnalul.ro. Şi nu uitaţi, aţi citit aceste idei mai întâi de la FlorideLux.ro, prin Jurnalul casei.

×
Subiecte în articol: decor floral