x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Florile toxice pentru animale: "Simplul mirosit poate să ducă la otrăvire"

Florile toxice pentru animale: "Simplul mirosit poate să ducă la otrăvire"

de Redacția Jurnalul    |    30 Mai 2024   •   19:45
Florile toxice pentru animale: "Simplul mirosit poate să ducă la otrăvire"

Românii iubesc plantele și animalele de companie, însă unele flori pot fi otrăvitoare.

Crinii, zambilele, ficusul sau crăciuniţa sunt câteva dintre ele. Dacă sunt consumate, din greșeală, acestea pot duce la afecţiuni digestive şi neurologice grave.

Zaha este o cățelulă de 3 ani iar stăpânilor ei le plac şi plantele. Au învăţat însă că unele sunt toxice în urma unei întâmplări nefericite.

Odată am primit o azalee şi am poziţionat-o într-un loc în care de obicei nu ţinem plante. Zaha a fost foarte curioasă. A luat o gură din două frunze. Ne-am speriat pe moment. Am reuşit să ajung la un doctor, foarte aproape, i-a pus nişte picături în ochi, care îi provoaca regurgitare. După care a urmat un tratament pentru o perioadă de 4 zile, până şi-a revenit", spune Lorin, proprietarul cățelușei.

Medicii veterinari avertizează stăpânii de animale că le pot face rău dacă aduc în casă și un simplu buchet de flori.

"De obicei la câini avem o incidenţă mai mare de intoxicaţie pe ferigă. Acei căţei care sunt duşi în zonele cu pădure. Dacă plecaţi în concediu, atenţie la palmieri", a mai adăugat specialistul.

O simplă plimbare prin parc poate reprezenta un pericol pentru animalele de companie deoarece în spaţiile verzi sunt multe plante toxice pentru acestea, precum iedera, ale cărei frunze sunt otrăvitoare pentru pisici și câini, potrivit observatornews.ro.

Circa 50% dintre români deţin un câine sau o pisică.

×
Subiecte în articol: floare toxic animale pisici