x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Idei decorative pentru Paşte – simple de realizat

Idei decorative pentru Paşte – simple de realizat

20 Mar 2010   •   00:00
Idei decorative pentru Paşte – simple de realizat
● Articol realizat cu sprijinul FlorideLux.ro

Se apropie Paştele - aşa că este cazul să te gândeşti din timp cum vei pregăti un decor Pascal original şi un festin fabulos pentru întreaga familie. Tocmai pentru că suntem foarte aproape de această sărbătoare, FlorideLux.ro şi Jurnalul casei doresc să vă recomande câteva idei decorative simple de realizat şi, mai mult decât atât, distractive pentru întreaga familie.

Recomandarea noastră este să optezi pentru ceva simplu, de bază. Simplitatea este de cele mai multe ori precum o gură de aer curat în prag de primăvară.

ARANJAMENTE FLORALE DE PAŞTE
Un buchet de flori de primăvară sau flori clasice, întâlnite de-a lungul întregului an, aşezat într-o vază, poate fi folosit cu succes pentru a decora centrul mesei. De asemenea, acest mănunchi de culori şi frumuseţe poate fi aşezat şi pe o masă de cafea, în mijlocul camerei de zi, reuşind să aducă în întreaga casă binecuvântarea Paştelui.

Foarte multe flori de bulb cum ar fi narcisele, lalelele şi zambilele sunt în plin sezon acum şi arată grozav fie într-un mix de flori, fie singure într-un mănunchi gingaş. Alte flori pe care ai putea să le iei în considerare ca fiind specifice acestei perioade sunt crinii asiatici, trandafirii şi garoafele. Chiar dacă sunt adesea asociate cu momentele triste ale vieţii, garoafele sunt flori rezistente, foarte frumoase şi colorate. Vi le recomandăm călduros pentru o schimbare de peisaj.

Orice flori vei alege pentru acest minunat detaliu decorativ din casă, este important să te facă să zâmbeşti de fiecare dată când te uiţi la ele. Iar dacă au un miros special, cu atât mai bine. Nu uita să aşezi florile în vaze superbe. Vazele transparente sunt clasice şi nu vei da greş cu ele, însă vazele din plastic sunt de multe ori mai practice şi disponibile în tipare mai vesele.

OUĂ DE PAŞTE
De ouăle vopsite nu te poţi bucura decât o dată pe an, un motiv în plus să le pui cât mai bine în valoare culoarea sau efectele decorative pe care te-ai străduit să le aplici. Aşază-le într-un coş decorativ, pe un pat de iarbă naturală sau artificială sau într-o coroniţă împletită din crengi naturale, alături de flori de sezon şi de crengi înmugurite, după cum găseşti în exemplul ilustrat de noi.

Pentru că am adus vorba despre coroniţele de Paşte, vă amintim că au devenit o soluţie de decor pentru perioada Sărbătorilor Pascale tot mai folosită. Le puteţi găsi în varianta artificială la magazinele de decoraţiuni interioare, în variantă naturală sub formă de aranjamente în florării sau puteţi, după cum v-am sugerat şi mai sus, să le confecţionaţi singuri.

La îndemână pentru asta aveţi crengile, florile, iarba naturală, iepuraşii comestibili din ciocolată sau cei decorativi, ouăle şi... cel mai important, propria creativitate. Astfel de aranjamente pot să decoreze mesele, ferestrele, pereţii casei sau uşa de acces în locuinţă.

MASA DE PAŞTE
Pentru masa de Paşte îţi recomandăm feţe de masă în culori vesele şi deschise, precum: galben, albastru, verde crud, roz, lila sau alb. Astfel veţi fi în ton cu veselia transmisă de primăvară. Acestea, alături de aranjamentele deja propuse de noi, de minunăţiile de bucate atent pregătite de gospodinele conştiincioase, de şerveţele colorate în ton cu faţa de masă şi vesela, de lumânări colorate, vor transforma mesele servite cu acest prilej sfânt în momente de neuitat. Paşte fericit şi îmbelşugat pentru toţi!


Pentru alte idei minunate, urmăriţi rubrica "Recomandarea lunii" şi data viitoare. Vă aşteptăm cu sugestii pe adresa redacţiei: jurnalulcasei@jurnalul.ro. Şi nu uitaţi, aţi citit aceste idei mai întâi de la FlorideLux.ro, prin Jurnalul casei.

×
Subiecte în articol: propunerea lunii