x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Inovaţie şi progres tehnologic pentru camera bebeluşului (I)

Inovaţie şi progres tehnologic pentru camera bebeluşului (I)

de Alina Iancu    |    06 Feb 2010   •   00:00
Inovaţie şi progres tehnologic pentru camera bebeluşului (I)

Aspectul şi funcţionalitatea obiectelor sunt importante pentru fiecare încăpere a unei locuinţe, însă atunci când vine vorba de camera bebeluşului, acestea capătă însuşiri deosebite. Vrei ca puiul tău să aibă cel mai frumos şi cel mai comod pătuţ, să fie înconjurat de sisteme care să îi ocrotească sănătatea, să aibă cele mai interesante şi stimulative jucării.

5540-113186-dormitornellicolordelababydesign4290ron.jpg
Dormitor Nelli color, de la Baby Design.Preţ 4290 ron

Începem să vă prezentăm în acest număr o parte dintre cele mai noi şi inovative produse pentru bebeluşi, urmând ca în numărul următor să continuăm.

În mod constant, companiile specializate în dezvoltarea şi producţia obiectelor pentru nou născuţi lansează pe piaţă produse inovative, menite să asigure siguranţă şi îngrijire optimă micuţilor. Cu toate că produsele nu au preţuri chiar pentru orice buzunar, cu ajutorul lor puteţi supraveghea copilul din camera alăturată în timp ce el doarme, îi puteţi monitoriza respiraţia şi bătăile inimii, îi luaţi temperatura în timpul somnului fără să îl atingeţi şi îi oferiţi jucării educative care redau vocea părinţilor.

Am încercat să facem o selecţie a celor mai noi astfel de produse, drept care acest articol este dedicat proaspeţilor părinţi sau celor care se pregătesc să aducă pe lume un bebeluş.

SIGURANŢĂ ŞI PROTECŢIE

5540-113193-pernantisufocaredelachicco5530ron.jpg

Pernă antisufocare de la Chicco.Preţ 55,30 ron

Odată ce ajung acasă de la maternitate, cele mai multe mămici petrec o mare parte a timpului lângă pătuţul bebeluşului de unde îl supraveghează, fără să le mai rămână timp şi pentru altceva. Există însă numeroase accesorii şi sisteme de monitorizare a activităţii copilului şi chiar a respiraţiei acestuia care vă pot ajuta să fiţi în permanentă legătură cu micuţul chiar şi atunci când nu vă aflaţi în aceeaşi cameră.

5540-113194-salteabiococosdelababydesigndela280ron.jpg

Saltea biococos de la Baby Design, de la 280 ron

Printre cele mai utilizate sunt saltelele şi pernele antisufocare. Confecţionate dintr-un material cu structură perforată, accesoriile permit circulaţia aerului şi dau voie bebeluşului să respire în orice poziţie s-ar afla. La fel de utile sunt şi saltelele confecţionate din fibre de cocos latexate a căror "structură fibroasă permite de asemenea o aerisire excelentă, bebeluşul culcat pe burtă putând respira liber", spune Mirela Ciontu, administrator la Baby Design.

Monitorul pentru respiraţie (www.ejunior.ro) face parte tot din categoria produselor destinate siguranţei nou născuţilor.

5540-113189-monitorpentrurespiraieincepanddela350ron.jpg

Monitor pentru respiraţie, începând de la 350ron

Este format dintr-o padelă cu senzori care se poziţionează sub saltea şi care trimite semnale la o unitate de control, fără să afecteze copilul. Senzorii detectează orice mişcare a micuţului şi îi monitorizează frecvenţa respiratorie. Dacă bebeluşul nu respiră pentru mai mult de 20 de secunde sau dacă frecvenţa respiratorie scade sub 8 respiraţii pe minut, aparatul emite semnale vizuale şi acustice.

La fel de folositoare pot fi şi produsele de supraveghere. Cele mai noi în domeniu sunt videointerfoanele digitale cu funcţii multiple.

5540-113195-videointerfondigitaldelachicco1365ron.jpg

Videointerfon digital de la Chicco.Preţ1365 ron

Sistemul vă permite să păstraţi în permanenţă legătura cu micuţul pe care îl urmăriţi cu ajutorul unui ecran LCD care transmite wireless, de diferite mărimi şi care poate primi semnale pe o rază de câteva sute de metri. Camera video funcţionează cu raze infraroşii ceea ce înseamnă că imaginile pot fi transmise chiar dacă în camera copilului este întuneric.

În funcţie de model, interfoanele şi videointerfoanele pot fi dotate cu senzori de temperatură, cu lampă de veghe, sau pot reda cântece de leagăn şi vă permit să îi vorbiţi micuţului din camera alăturată.

STAREA DE BINE

5540-113187-jucrievoceamameidelachicco165ron.jpg

Jucărie vocea-mamei,de la Chicco.Preţ 165 ron

Esenţial pentru micuţul dumneavoastră este să aibă în cameră cât mai multe jucării care să îl stimuleze şi care să îi atragă atenţia. Pe lângă tradiţionalele caruseluri, există şi alte jucării atractive şi utile care pot fi ataşate de pătuţ şi care emit lumini colorate şi liniştitoare, reproduc sunete din natură şi înregistrează vocea mamei. Jucăria poate fi programată să se activeze automat atunci când copilul plânge.

Leagănele şi balansoarele "sunt recomandate încă de la naştere, de aceea caracteristicile lor trebuie să răspundă necesităţilor bebeluşului: trebuie să aibă mai multe viteze de balansare, şezut reglabil în funcţie de vârstă, să includă salteluţa reductor pentru nou-născut, hamuri de siguranţă reglabile, consolă electronică pentru muzică, lumini şi sunete, apărătoare pentru soare ajustabilă, jucărioare amuzante pentru a stimula simţurile tactile şi vizuale ale copilului", spune Mariana Pavel, director de comunicare la Paralela 45 Turism SRL, unic importator şi distribuitor al produselor Chicco în România.

5540-113188-leagndelachicco610ron.jpg

Leagăn de la Chicco.Preţ 610 ron

Cele mai multe modele de leagăne şi balansoare pot fi mutate cu uşurinţă dintr-o cameră în alta şi permit bebeluşului să se joace, dar şi să doarmă în ele.

×
Subiecte în articol: ne-am interesat pentru tine