x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Inspirati-va pentru camera copilului

Inspirati-va pentru camera copilului

de Georgiana Teodorescu    |    01 Iun 2006   •   00:00
Inspirati-va pentru camera copilului
IDEI PENTRU CASA TA
Forme deosebite, combinatii de culori avangardiste si materiale naturale de maxima calitate impletite intr-o colectie inedita, dedicata copiilor

Sanatatea, confortul si siguranta au fost dintotdeauna parti integrante din planul de amenajare a camerei copilului. Ele au fost mereu studiate si aplicate de-a lungul timpului in productia de mobilier. Dar aprofundarea studiilor ergonomice, inventarea materialelor noi si evolutia estetica a ultimilor ani se manifesta si in aceasta ramura a designului.

Copiii mileniului trei se nasc moderni. Stiu instinctiv ca forma si functionalitatea sunt in legatura directa, la fel ca degetele de la maini. Pentru a le sustine, incuraja si dezvolta creativitatea, firmele producatoare se intrec in prezentarea ideilor noi si originale, care sa ne permita sa personalizam spatiile alocate lor.

DESIGN CREATIV

Numele "Il Loft" s-a facut cunoscut in lumea amenajarilor de interior prin originalitatea si ineditul adus in designul de mobiler de-a lungul timpului. El este asociat cu formele avangardiste si combinatiile cromatice extrem de curajoase. Toate colectiile prezentate de ei au purtat semnaturile unor designeri celebri. Giorgio Saporiti este cel care a creat pentru Il Loft gama "Baby Collection" dupa idei unice si inimitabile.

Conceptul de baza al acestei colectii este asigurarea unui mediu sigur, optimist si antrenant dezvoltarii armonioase a copiilor, care sa tina pasul cu progresele in plan psihomotor si verbal din procesul de crestere. Astfel ca fiecare piesa in parte este gandita astfel incat sa nu trebuiasca schimbata o data cu largirea universului copilului, cu trecerea de la un stadiu la altul. Canapelele si fotoliile frumos colorate si cu forme iesite din comun se potrivesc deopotriva camerelor de scolari si prescolari, ba chiar camerelor de tineret.

CANAPELELE

Colectia de canapele se remarca printr-un design deosebit, cu linii curbe, volume neregulate si variante cromatice surprinzatoare. Pe structura de metal cromat, cu perne din burete cu densitati diferite si imbracate in tesut sau piele, gama de modele disponibile este extrem de variata. Buline, carouri, dungi sau flori, imprimeurile de pe tapiterii sunt vesele si transmit optimism si buna dispozitie. Fiecare model are mai multe variante de dimensiuni, de ales in functie de spatiul fiecaruia.

Universul preferat creat cu folie autocolanta

Pentru ca universul fiecarui copil este marcat si de locul unde isi petrece cel mai mult timp, acasa, in camera lui, solutiile pentru acest spatiu nu mai prididesc sa apara. O idee interesanta, la indemana si care ori de cate ori se simte nevoia poate sa schimbe aspectul camerei este folia autocolanta si ne-am oprit aici la oferta interesanta oferita de firma Decorama, respectiv la folia autocolanta d-c fix pe care o gasiti intr-o varietate de modele (ursuleti, iepurasi, personaje din desene animate, figuri geometrice). Bordurile din folie autocolanta pot sublinia si mai mult decorul creat. Intrebuintarile sunt multiple: se poate aplica pe dulapurile copiilor, pe birou, pe propriile jucarii. Exista chiar si varianta de folie autocolanta metalica, ce poate servi pe post de suport pentru desenele cu creta colorata ale micutilor.

Copiii insisi pot participa la operatiunea de decorare a camerei lor, isi pot spune parerea si chiar lipi folia in locurile preferate de ei. Folia este un material ecologic, iar adezivul aplicat foliei nu contine substante toxice.
×