x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Interioare elegante cu jaluzele orizontale

Interioare elegante cu jaluzele orizontale

de Georgiana Teodorescu    |    16 Oct 2010   •   00:00
Interioare elegante cu jaluzele orizontale

Da, este posibil. Deşi am considerat mereu că valoarea decorativă, căldura şi nobleţea ţesăturilor nu pot fi nicicând înlocuite, draperiile fiind unul dintre elementele principale de personalizare a locuinţelor, jaluzele continuă să se ceară în amenajările moderne de peste tot. Simplitatea de aspect şi de exploatare, geometria riguroasă, gama largă de culori şi texturi şi uşurinţa întreţinerii fac ca ele să fie preferatele multora dintre cei care amenajează în stil modern.

Laminate, metalice sau furniruite, jaluzelele orizontale se pot integra în orice ambient, dar în toate cazurile, efectul vizual creat de ele este unul neutru, ele funcţionând ca fundal pentru restul compoziţiei de amenajare şi decorare a interiorului. De accea, pentru a evita aspectul banal, este nevoie de elemente de impact adiacente, care să atragă atenţia şi să fie îndeajuns de expresive şi originale pentru obţinerea de contraste cu rol de personalizare.

Detalii care fac diferenţa

Contrastele pot fi cromatice sau de stil. Astfel, un ambient minimalist într-o paletă redusă de nuanţe neutre şi cu aceste jaluzele pe fundal poate deveni expresiv prin doar o pată de roşu intens sau portocaliu strălucitor introdusă în compoziţie ca obiect de mobilier sau decoraţie. Acelaşi interior poate primi curajos liniile curbe şi florile de inspiraţie barocă ale unui candelabru autentic de sticlă de Murano. Da, ruperea bruscă de ritmuri şi asocierile contrastante de forme şi culori rămân în minte şi uneori şochează chiar. Important este curajul şi libertatea de a alege să aplicăm soluţii inedite, în afara regulilor standard.

Iar dincolo de efectele vizuale, jaluzelele orizontale, denumite general şi veneţiene, s-au dezvoltat şi ele o dată cu progresul tehnologiei şi cu creşterea exigenţelor de funcţionalitate ale cumpărătorilor. Ca exemplu, am ales o firmă englezească care a adus inovaţii peste inovaţii în acest domeniu: Silent Gliss. Aici, gama de culori disponibile este surprinzătoare, 77 la număr, sisteme perfecte de reglare şi controlare a însoririi şi reflexiei Soarelui şi o soluţie de manevrare a lor extrem de silenţioasă.

Mult mai potrivite pentru spaţiile de birouri, pentru a accepta jaluzelele orizontale în rezidenţialele amenajate studiat este nevoie de imaginaţie şi îndrazneală în conceperea proiectului.

×
Subiecte în articol: idei pentru casa ta