x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa La multi ani, Bucuresti!

La multi ani, Bucuresti!

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    28 Sep 2006   •   00:00
La multi ani, Bucuresti!
AFLA CE E NOU
Din 20 septembrie 1459 dateaza prima atestare documentara a Bucurestiului. La aceasta data, Vlad Tepes pomenea pentru prima oara intr-un hrisov numele capitalei, cu ocazia luarii in discutie a drepturilor de proprietate ale unor negustori. Saptamana trecuta, in zilele de 20, 21, 22 si 23 au fost aniversati 547 de ani de istorie bucuresteana, un eveniment peste care nu am putut trece cu vederea. Anul acesta, Zilele Bucurestiului au fost sarbatorite intr-o maniera inedita, pe strazile din centrul orasului prin tot felul de intamplari culturale. Evenimentul, organizat de Primaria Municipiului Bucuresti si ArCub in zona Lipscani, a propus printre altele si o serie de proiecte de arta publica si comunitara care au implicat in activitatile desfasurate si publicul (parinti, copii, persoane de orice varsta): "Roll Up Art", "Panze", "Deseneaza pentru Bucuresti", "Strada cartii", "Cubul", "Stickere".

Invitatia, frumos adresata tuturor celor ce si-au dorit fie sarbatorirea Bucurestiului natal, fie pe cea a Bucurestiului de adoptie sau a Bucurestiului turistic, a fost onorata cu entuziasm de catre participanti.

IN ACEASTA SAPTAMANA

In acest an, capitala noastra este mai norocoasa. De ce? Pentru ca in continuare are ocazia sa petreaca si o face in cadrul programului "Parlez-vous frrrrrancais?". Va propunem o scurta trecere in revista a unor manifestari interesante.

Maine, vineri 29 septembrie, in Parcul Herastrau se poarta o discutie interactiva, in aer liber, despre Francofonie.

Astazi, 28 si maine 29 septembrie, intre orele 20:00 si 00:00, instalatia "Covorul digital", amplasata pe esplanada Teatrului National, creaza o scenografie urbana, interactiva. Astfel, cel care paseste fizic pe covorul digital se va regasi virtual prin intermediul imaginilor proiectate pe un ecran, printre trecatorii de pe strada unei alte capitale francofone.

Pana vineri, 29 septembrie, in Piata Operei, artele urbane provoaca artele clasice in cadrul manifestarii "Capo-D’opera - Grafitti". Aici, ai ocazia sa-ti lasi imaginatia sa lucreze de la grafitti pana la orice alt tip de manifestare vizuala spontana cu multa imaginatie si bunadispozitie.

Programul si-a propus sa adune laolalta artisti plastici, arhitecti si locuitori ai orasului Bucuresti, avand cu totii cel putin un scop comun, acela de reabilitare estetica a orasului

×