x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Locuinţa, spaţiu al tehnologiei

Locuinţa, spaţiu al tehnologiei

de Alina Iancu    |    17 Iul 2010   •   00:00
Locuinţa, spaţiu al tehnologiei
Sursa foto: Yamaha/

Sisteme performante, roboţei care fac treaba în locul nostru, electrocasnicele şi accesoriile de mâine, acestea au fost temele ultimelor noastre articole. Continuăm să vă prezentăm cele mai inovative sisteme, de data aceasta destinate livingului, băii şi dormitoarelor. Sistemele audio şi cele home cinema se numără printre vedetele fiecărui living cu pretenţii, alături de cele mai performante ecrane 3D dotate cu electrolift.

Pentru zona dormitorului, paturile rabatabile şi sistemele pentru uşi glisante, ambele cu telecomandă, sunt printre cele mai noi apariţii pe piaţă, iar pentru camera copiilor, proiectoarele 3D. Tot pentru dormitoare au fost concepute şi purificatoarele de aer cu efecte sporite pentru persoanele alergice şi copii. Nici în cazul electrocasnicelor destinate băii tehnologia nu a stagnat: pe lângă maşinile de spălat performante care te scapă de stresul cauzat de petele exigente, doamnele pot să uite uite acum şi de călcatul rufelor, pentru că există un aparat care face asta în locul lor.

TRANSFORMAŢI-VĂ LIVINGUL ÎN PROPRIUL CINEMATOGRAF
Sistemele home cinema au apărut pe piaţa din România cu câţiva ani în urmă, însă în toată această perioadă au cunoscut îmbunătăţiri remarcabile. Geneva Sound Home Theater  face parte din categoria celor mai exclusiviste sisteme audio-video existente care oferă experienţa cinematografului în propriul cămin. Sistemul audio are carcasă din lemn masiv folosit pentru fabricarea pianelor, cu finisaje deosebite, în care sunt încorporate şapte boxe şi un subwoofer de 12 inch. Fiecare boxă este alimentată individual şi izolată corespunzător pentru a reda sunetul perfect. Pe lista dotărilor pot fi menţionate: CD-playerul care suportă format audio, CD-ROM şi fişiere MP3, tuner digital cu 10 memorii, dock universal pentru iPod şi iPhone şi telecomandă universală. Pe măsura dotărilor şi a calităţii este şi preţul sistemului, care se ridică la 3.999 de euro.

Yamaha a lansat o nouă gamă de produse audio care s-au făcut remarcate pe piaţa de specialitate: digital sound projector. Este vorba despre un sistem 7.1 care este însă proiectat într-o singură boxă. Aceasta propagă undele către pereţi, pentru ca apoi să fie direcţionate către ascultător din diferite unghiuri. Canalul central este singurul care transmite undele direct către ascultător cu scopul de a crea un sistem care să redea sunetul în aceeaşi manieră în care o face orice sistem multi-speaker, dar fără să fie nevoie de mai mult de o singură boxă. Sistemul dispune de o serie de caracteristici avansate din punct de vedere tehnic despre care puteţi citi aici.

Alături de produsele de mai sus puteţi folosi un sistem care îmbină tehnologia cu designul de mobilier. Este vorba despre electroliftul pentru televizor promovat de firma germană Hafele şi importat în România de Alla Furniture. Poate fi folosit pentru ecrane de până la maximum 1.600 mm lăţime şi greutate de 65 kg. Este confecţionat din oţel, acoperit cu plastic de culoare negră. Suportul are un unghi de înclinare de maximum 11.5° şi de rotaţie de 2x210°. Cu ajutorul lui, atunci când nu este utilizat, televizorul poate fi coborât şi mascat în corpul de mobilier pe care este aşezat. Este acţionat din telecomandă şi poate fi folosit atât pentru living, cât şi pentru dormitor.

DORMITOR AUTOMATIZAT
Aceeaşi firmă germană care promovează electroliftul pentru tv pune la dispoziţia consumatorilor şi sistemele pentru paturi rabatabile încorporate cu telecomandă. Confecţionate dintr-o combinaţie de grafit cu aluminiu, paturile se deschid şi se închid cu ajutorul unor sisteme electrice controlate prin telecomenzi cu infraroşu. Salteaua este susţinută de lamele elastice din lemn, este reglabilă în zona capului, iar la nivelul umerilor este special creată pentru un plus de confort. Zona centrală a saltelei este suplimentată cu cinci şipci duble pentru consolidare, astfel că întregul pat are grad de duritate reglabil.

Un sistem similar, acţionat printr-un motor electric, este cel pentru uşile dulapurilor. Suportă greutăţi până la 35 kg şi se aplică pe uşi cu înălţime maximă de 2.200 mm şi lăţime cuprinsă între 600 şi 1.900 mm.
Camera copilului este spaţiul în care micuţul se simte în largul lui, unde poate visa şi îşi poate da frâu liber imaginaţiei. Pe lângă corpurile de mobilier compacte, cu diverse lucruri care îi permit toate aceste lucruri, camera lor poate fi dotată şi cu un proiector normal sau chiar 3D care să desăvârşească imaginea camerei. Nu numai că veţi pune la treabă imaginaţia copilului, dar îi puteţi oferi şi o bună metodă de învăţare. Proiectoarele 3D de la BenQ sunt echipate cu tehnologie de ultimă oră datorită căreia redau imagini clare şi au o gamă largă de diferenţe subtile de culoare. Pe lângă imagini, proiectorul oferă şi sunet, suport pentru subtitrări şi zoom digital.

UITAŢI DE SPĂLATUL ŞI CĂLCATUL RUFELOR
Până nu demult, singurul obiect electrocasnic pentru baie e fost maşina de spălat care, bineînţeles, a evoluat în acelaşi ritm rapid şi a ajuns să ofere utilizatorilor posibilitatea de a modifica şi seta orice parametru al procesului de spălare. Pe lângă acestea însă, în baie apare un nou obiect: uscătorul de rufe. Are la bază puterea aburului cu ajutorul căruia nu doar usucă, ci şi netezeşte hainele. De asemenea, poate reîmprospăta şi îndepărta mirosurile neplăcute precum fumul de ţigară de pe hainele purtate o singură dată. În 25 de minute poate călca până la cinci cămăşi sau trei kilograme de haine de bumbac. Iron Aid este promovat de Electrolux, are afişaj LCD, suport pentru uscarea pantofilor sport şi a hainelor sensibile şi poate fi achiziţionat pentru preţul de 3.799 de lei.

×
Subiecte în articol: ne-am interesat pentru tine