x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Locuinţă unifamilială cu parter multifuncţional

Locuinţă unifamilială cu parter multifuncţional

29 Sep 2007   •   00:00

Proiectul de casă prezentat astăzi are căteva elemente arhitecturale aparte

Proiectul de casă prezentat astăzi are căteva elemente arhitecturale aparte: parterul, care inglobează toate funcţiunile, este inconjurat de un pridvor deschis, care aminteşte de locuinţele cu arhitectură tradiţională romănească, dispunerea utilităţilor şi finisajele fiind moderne.

Organizarea spaţiilor

Amplasarea in lot respectă retragerile faţă de vecini impuse, iar spaţiul verde rămas in spatele casei poate avea numeroase funcţiunii. La parter, zona de zi şi zona de noapte se desfăşoară pe căte o jumătate din suprafaţă. Astfel, există trei dormitoare şi o baie cu hol de acces, un living şi o bucătărie corelată cu locul de luat masa. Spaţiile tehnice şi terasa se desfăşoară pe restul de suprafaţă rămasă, amprenta totală la sol fiind de 150 mp.

La momentul conceperii proiectului, funcţiunea mansardei a rămas nestabilită, urmănd a se amenaja ulterior in funcţie de necesităţile beneficiarului. Aici spaţiul este deschis, putănd căpăta deopotrivă rol de birou, bibliotecă, loc de relaxare sau cameră de oaspeţi.

Locul de parcare este amplasat in faţa locuinţei, cu intrare din strada principală.

Elemente tehnice

Finisajul faţadei este realizat din tencuială drişcuită fin şi placări de piatră de rău. Tămplăria exterioară aleasă este din PVC de culoare maro.

Invelitoarea este realizată in pantă şi acoperită cu tablă, şarpanta de lemn fiind ignifugată şi termoizolată.

Sistem constructiv este realizat din structură pe stăpli, grinzi şi placă şi fundaţie din beton armat şi pereţi exteriori din zidărie poroterm de 30 cm. Incălzirea se va realiza in toate spaţiile interioare prin corpuri radiante cu agent termic de la centrala termică proprie.

Preţ: 25 euro/mp

Preţ pentru proiectare completă(de arhitectură, instalaţii şi rezistenţă)Proiect conceput de arhitect Laurenţiu Vlad

Către arhitecţi

Jurnalul Naţional, prin suplimentul Jurnalul casei mele, vine in sprijinul arhitecţilor prin rubrica "Proiect de casă", in care ii invităm să işi prezinte propunerile. Astfel, proiectele pot apărea in acest format in paginile suplimentului. Pentru detalii ne puteţi scrie la adresa de e-mail : georgiana. teodorescu@ jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: proiect de casă