x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Maşina de spălat fără secrete

Maşina de spălat fără secrete

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    25 Feb 2010   •   00:00
Maşina de spălat fără secrete

Una dintre realităţile pe care un producător de electrocasnice le are de înfruntat la acest moment este aceea a unui cumpărător foarte bine informat, un cumpărător care, la momentul achiziţiei vine cu argumente riguroase, care îi indică exact cea mai potrivită alegere pentru bugetul şi nevoile sale.



În ajutorul consumatorilor încercăm şi noi să venim indincându-le punctual care sunt datele după care e nevoie să se ghideze, la achiziţia unui aparat electrocasnic aflat în topul vânzărilor - respectiv maşina de spălat. Astfel, potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii Arctic, în afară de marcă şi preţ, o alegere raţională, presupune verificarea economiei în utilizare, a tipului de încărcare, "inteligenţa" maşinii de spălat, viteza.

1. Economia în utilizare, se traduce printr-un consum de energie cât mai mic, în condiţiile unei eficienţe de spălare mari. Deseori, în acest context - al economiei în utilizare - consumatorul este derutat de două noţiuni: clasa energetică şi clasa eficienţei de spălare.

Clasa energetică reprezintă consumul de curent electric din timpul spălării pe o perioadă de un an şi se măsoară pe o scală de la G la A, aceasta reprezentând un sistem internaţional de clasificare. Cu cât litera este mai aproape de începutul alfabetului, cu atât maşina de spălat este mai economică. S-a ajuns la acest moment şi la clase mai eficiente energetic decât clasa A, notate cu A+. Pe de altă parte, clasa eficienţei de spălare arată cantitatea de detergent, de apă, precum şi perioada de timp necesare unei singure spălări. Se notează de asemenea cu litere de la A la E, primele litere desemnând maşini de spălat mai practice.

2. Tipul de încărcare. Potrivit acestei caracteristici, există două modele de maşini de spălat: cu încărcare pe verticală şi respectiv pe orizontală. Dacă este să ne gândim la spaţiul mic al băilor de bloc, atunci alegerea potrivită este aceea a unui model cu încărcare pe verticală, atuul acestora fiind dimensiunile mici.

3. Inteligenţa maşinii de spălat. Tehnologiile dezvoltate ne fac să afirmăm că şi maşinile de spălat au IQ. Un IQ tradus prin cât de multe şi de isteţe sunt programele prevăzute.

4. Viteza contează de asemenea când vorbim despre maşini... de spălat. Viteza este exprimată în rotaţii pe minut (rpm), aceasta putând să varieze între 600 şi 1.400, o alegere inspirată fiind cea a uneia cu 1.000 rpm.

×
Subiecte în articol: afla ce e nou