x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Mic ghid al florilor de nuntă

Mic ghid al florilor de nuntă

17 Apr 2010   •   00:00
Mic ghid al florilor de nuntă

● articol realizat cu sprijinul cu flori de lux.ro

Fiind vorba despre un an de criză financiară, pentru miresele care doresc să mai taie din costuri, o variantă distractivă ar putea fi ca buchetele de mireasă, naşă şi domnişoare de onoare să fie realizate chiar de ele. Este o încercare ce presupune mult curaj, îndemânare, creativitate şi nu în ultimul rând informaţie adunată în acest sens.

La miresele temerare, cele care se încumetă să-şi pregătească singure toate aceste aranjamente, ne-am gândit şi noi şi am ales am ales să le ajutăm cu câteva sfaturi avizate în acest sens. Aşadar, dacă vă număraţi printre cele care aleg varianta "do-it-yourself", puteţi cumpăra florile de la tarabele disponibile în piaţă, de la chioşc-urile din oraş, de la o florărie de cartier tip magazin.

Sau, dacă sunteţi norocoasă şi aveţi în oraş un depozit care vinde en-gross flori, puteţi să le achiziţionaţi la preţuri foarte bune şi... aveţi şi de unde alege!

Dacă florile sunt cu adevărat proaspete, buchetele pot fi realizate chiar şi cu 48 de ore înainte de marele eveniment, dar miresele trebuie să se asigure că mai apoi le păstrează într-un loc răcoros, introduse în vaze cu apă curată.

Pentru toate doritoarele, iată 5 combinaţii de flori în tendinţe, pentru nunţile 2010.

1 . Lalele. Acestea sunt disponibile într-o varietate de culori şi se potrivesc de minune mireselor moderne, care îşi doresc o nuntă veselă şi simplă;

2 . Hortensii şi trandafiri. O combinaţie perfectă pentru miresele care îşi doresc o nuntă tradiţională, cu un sentiment relaxat de gradină şi primăvară;

3 . Mix de flori. Unul dintre trend-urile de top pentru nunţile 2010, deoarece florile în combinaţii multicolore adaugă un plus de textură şi eleganţă nunţii; ideal este să folosiţi foarte multe nuanţe de verde şi alte culori naturale;

4 . Mini-cale. Acestea oferă o frumuseţe clasică evenimentului, potrivite pentru miresele care îşi doresc să epateze prin discreţie şi eleganţă;

5 . Doar trandafiri. Cele mai populare flori la nivel internaţional pentru nunţi, trandafirii sunt disponibili în culori variate şi minunate, astfel încât poţi asorta ţinuta cu buchetul de mireasă foarte uşor.

STILURI DE BUCHETE
Pentru cele dintre voi care nu cunosc toate tipurile de buchete disponibile, iată mai jos un mic ghid ce vă va ajuta cu siguranţă. Convenţionale aranjamentele florale ale miresei, domnişoarelor de onoare şi fetiţelor cu flori includ următoarele stiluri de buchete:

Buchetul de mireasă cascadă
O revărsare de flori şi frunze în formă de cascadă care sunt prinse într-o bază care este ţinută în mână. Arată ca un trenuleţ floral miniatural.

Buchetul de mireasă clasic de mână
Un buchet des de boboci având fie un mâner, fie fiind legat de mână.

Buchetul de mireasă compoziţional
O creaţie artizanală în care diferite tipuri de petale sau boboci sunt legaţi împreună pe o singură tulpină, creând iluzia unei flori gigantice.

Bucheţelul de mireasă
Un ciorchine mic şi rotund de flori, toate de o lungime egală, care era la modă în perioada victoriană şi care se bucură de o perioadă de renaştere în prezent. De obicei făcute cu floare sau culoare principală, buchetelele sunt împachetate strâns cu o panglică sau şiret pentru a da o notă delicată. Sau, pentru un aer victorian autentic, introdu bucheţelul într-un con de argint special făcut pentru a purta bucheţelul (de asemenea cunoscut sub numele de tussy mussy - suport pentru bucheţel).

Buchetul sferic
O sferă acoperită cu flori, suspendată de o panglică, ideală pentru copiii care iau parte la nuntă.
Pentru alte idei, urmăriţi rubrica "Decor floral" şi data viitoare. Vă aşteptăm cu sugestii pe adresa redacţiei: jurnalulcasei@jurnalul.ro. Şi nu uitaţi, aţi citit aceste idei de la FlorideLux.ro, prin Jurnalul casei!
×
Subiecte în articol: decor floral