x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Mobilier pentru salvarea spaţiului

Mobilier pentru salvarea spaţiului

de Alina Iancu    |    20 Noi 2010   •   00:14
Mobilier pentru salvarea spaţiului

Este incontestabil că în designul de interior imaginea spune totul. În ciuda acestui fapt, mulţi sunt cei care pun accentul şi pe funcţionalitate. Problemele apar însă atunci când avem de-a face cu spaţii mici care ne dau de ales între un un design sofisticat şi un grad de utilitate crescut şi cum tot mai multe persoane se confruntă cu lipsa spaţiului, soluţiile nu au întârziat să apară. Canapele care se transformă în paturi supraetajate, birouri care se fac bibliotecă, mese care îşi modifică dimensiunile sau dulapuri care rotesc la 180 de grade pentru a se transforma în pat pentru două persoane sunt numai câteva din produsele promovate de firma Resource Furniture (trimitere către http://www.resourcefurniture.com/), sub denumirea „Space Saving Items” sau, produse pentru salvarea spaţiului.

 

PATUL DIN DULAP

Sistemul Atol 000 are la bază o canapea în spatele căreia se află patul ascuns în perete. Deasupra canapelei, pe suprafaţa patului, este ataşat un raft. Fară să fie necesară îndepărtarea vreunui obiect de pe raft, este deajuns să trageţi de mânerul ataşat pentru a coborî patul. În acest mod, raftul care se menţine tot timpul în poziţie dreaptă, devine picior pentru pat. Sub canapea există şi un spaţiu de depozitare care permite păstrarea lenjeriei, a pernelor şi pilotei.

Canapeaua DOC XL se remarcă prin faptul că printr-o simplă mişcare devine un pat practic, supraetajat. Sistemul include o scară complet integrată care poate fi utilizată ca suport şi ca şină de siguranţă pentru patul de sus. Space LGM este un sistem disponibil în mai multe configuraţii de dulapuri şi rafturi care se rotesc la 180 de grade pentru a descoperi un pat dublu de perete. Picioarele conţin un mecanism de blocare pentru a împiedica patul să cadă în timpul rotirii.

Recomandat pentru adulţi şi copii deopotrivă, sistemul Home Office este format dintr-un dulap cu o adâncime de 33 de centimetri în care este situat patul, rafturi şi un birou de 101X106 cm. Deasupra biroului se află un corp de iluminat încorporat şi spaţii de depozitare. 

 

DE LA MIC LA MARE

Puţini sunt cei cărora le-ar trece prin minte să aşeze mai multe scaune unele peste altele pentru a forma rafturi de depozitare, dar pentru cei de la Resource Furniture acestă idee a fost cât se poate de normală în urma căreia a rezultat Domino, un sistem care poate fi folosit unitar ca rafturi sau descompus în patru părţi, ca scaune şi măsuţă. Fiecare dintre cele patru componente are bază din tuburi de oţel cu blaturi din malamină şi finisaje din furnir. Blaturile sunt prevăzute cu găuri în care se fixează picioarele celorlalte componente pentru a da stabilitate sistemului atunci când este folosit ca raft.

Măsuţa de cafea Single este prevăzută cun blat care se ridică şi se deplasează înainte cu o mişcare simplă pentru a crea un spaţiu de lucru adecvat. Disponibilă în două dimensiuni, este realizată din tuburi de oţel cromat şi blat din MDF şi PAL cu finisaje de stejar sau tec. Sub blatul mesei este inclus un recipient pentru stocare, confecţionat din oţel.
Pentru un spaţiu mic, o măsuţă de cafea şi una pe care să se mănânce este mult prea mult, dar numai  în cazul în care aceeaşi masă nu poate îndeplini ambele funcţii aşa cum este cazul mesei Piego. Aceasta este o măsuţă care se ridică şi se pliază permiţând astfel ambele acţiuni. Picioarele sunt confecţionate din tuburi de oţel, în timp ce blatul poate fi din sticlă, MDF sau HPL. Piego este disponibilă în formă rectangulară, pătrată, ovală şi rotundă.   
O masă funcţională se poate obţine şi din consola Giravolta care se desface şi îşi dublează suprafaţa. Este disponibilă pe trei lăţimi şi are finisaje de sejar, abanos şi tec, în timp ce baza este din oţel cromat, tubular. 

×
Subiecte în articol: amenajări originale