x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Mobilier recondiţionat: soluţii ieftine pentru camera copilului

Mobilier recondiţionat: soluţii ieftine pentru camera copilului

07 Ian 2011   •   20:41

Amenajarea camerei copiilor se poate dovedi în cele mai multe dintre cazuri o activitate dificil de realizat. Spaţiul în care micuţul se dezvoltă trebuie să fie echilibrat şi să îi permită să dea frâu liber imaginaţiei, dar şi să înveţe şi să se simtă în siguranţă. Cel mai important este ca acest spaţiu să îi placă, să îl facă să îşi dorească să îşi petreacă acolo cât mai mult timp. Mobilierul pentru camerele copiilor poate fi achiziţionat de la majoritatea magazinelor de profil, însă accesorizat cu tot ce îi trebuie şi creat astfel încât să aibă un design atractiv şi să fie practic ar putea avea un preţ pe care mulţi nu şi-l pot permite.

Ca alternativă puteţi opta pentru piesele de mobilier recondiţionate şi remodelate. Deşi este o măsură la care se apelează de cele mai multe ori din lipsa bugetului, este aleasă şi de părinţii care doresc pentru copilul lor lucruri unicat sau personalizate.

Mobilierul despre care am ales să vă vorbim este realizat din piese vechi, recondiţionate de designerul Raluca Alexandru şi cuprinde dulapuri, măsuţe sau scaune.

Primul pas în procesul de recondiţionare este îndepărtarea straturilor mai vechi de vopsea sau lac. Lăsate necurăţate, aceste straturi vor da un aspect neplăcut şi vor cauza în scurt timp cojirea noii vopsele aplicate. Se fac apoi reparaţiile, care, dacă nu sunt solicitante şi nu presupun experienţă, sunt executate chiar de designer. În caz contrar apelaţi la un tâmplar, tapiţer sau chiar la un restaurator. Urmează unul dintre cei mai importanţi paşi, şi anume decorarea. Mai întâi este aplicată vopseaua pentru fond, peste care se poate picta, patina sau decora. În funcţie de preferinţe, pe mobilier se pot aplica hârtie colorată, pene şi chiar şerveţele în culori vesele. La final, totul este acoperit cu lac pentru un aspect curat, dar şi pentru o durată de viaţă mai lungă.

Toate materialele folosite: vopsele, baiţ sunt ecologice, pe bază de apă. La fel este şi lacul, special creat pentru jucării.

×
Subiecte în articol: casa amenajări originale