x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Noutăţi din lumea designului

Noutăţi din lumea designului

de Alina Iancu    |    23 Oct 2010   •   00:00
Noutăţi din lumea designului

După ce în Italia şi Rusia au avut loc evenimente definitorii pentru lumea designului, a venit şi rândul Belgiei. În perioada 15-24 octombrie, la Kortrijk se desfăşoară cea de-a XXII-a ediţie a Târgului Interieur 2010, bienala belgiană dedicată arhitecturii şi mobilierului de interior.



Tema târgului, „Design pentru o lume nouă", a reprezentat o provocare pentru toţi participanţii care se întrec în idei originale. Definitorii pentru numele târgului s-au dovedit a fi produsele mai multor designeri, începând cu Carla Tomeo, ale cărei scaune în formă de lună, create pe fond negru cu raze de lumină şi culoare, sunt aşezate la intrarea în standul SICIS. Înăuntru sunt prezentate alte piese similare, precum tronuri somptuoase cu spătare matlasate şi mozaicate şi cu şezutul din mătase catifelată. Aceasta este divizia Next Art de la SICIS, dedicată designului de calitate care vrea să fie simbolul unui concept estetic şi vizionar, arta viitorului, mereu căutată şi extravagantă.

În interiorul standului, exponatele vin unele în completarea altora. Pe pereţi sunt tablouri din colecţia SICIS Art Gallery Marlin Monroe Collection. Caracterizate de forme tridimensionale, ele trec de limita statică a unui tablou obişnuit şi dau viaţă unor imagini iconice.
Privit de sus în jos, standul pare un imens mozaic din sticlă şi oglindă, luminos şi aerisit, cu tonuri de alb şi negru care alternează într-o imagine ce înfăţişează luxul absolut. Efectele de mat şi lucios converg şi alături de reflexiile luminii creează o secvenţă de forme geometrice.

Deasupra standului gravitează produsele Atmosfera: abajururi create din flori, fluturi, arabescuri şi florescenţe, aşezate în forme care mai de care mai interesante.
Standul amenajat de SICIS demonstrează încă o dată valoarea mozaicului capabil să se adapteze oricărui interior indiferent cât de provocator sau de extravagant ar fi.

×
Subiecte în articol: eveniment