x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa (P) Cum să administrezi corect porumbeilor medicamentele dizolvate în apă. Alege Produse Columbofile 

(P) Cum să administrezi corect porumbeilor medicamentele dizolvate în apă. Alege Produse Columbofile 

25 Oct 2021   •   11:42
(P) Cum să administrezi corect porumbeilor medicamentele dizolvate în apă. Alege Produse Columbofile 

Porumbeii sunt niște păsări care se îmbolnăvesc destul de repede și de asemenea sunt și predispuse la multe boli. Crescătorii de porumbei, care participă cu aceștia și la competiții știu, în general, de ce au nevoie pentru a-i feri pe aceștia de boli și pentru a le oferi aportul de vitamine și minerale de care au nevoie. Sunt și câteva condiții cu privire la mediul în care aceștia trăiesc ce trebuie respectate dacă vreți să aveți porumbei sănătoși și apți pentru a merge la concursuri.

 

Magazinul online cu produse pentru porumbei este Produse Columbofile. Cei interesați pot găsi aici toate cele necesare - de la accesorii la medicamente și alte lucruri esențiale, la semințe și amestecuri de mâncare esențiale.

 

Cum să administrezi corect medicamentele porumbeilor?

 

Unul dintre cele mai simple metode pentru a administra porumbeilor medicamentele de care au nevoie este prin dizolvarea în apă a acestora. Unii optează și pentru amestecarea în mâncare, dar astfel porumbeii pot alege doar semințele și dau la o parte medicamentul.

 

Totuși, pentru ca medicamentele dizolvate în apă să fie administrate cât mai corect sunt anumite lucruri la care trebuie să fii atent:

 

-atenție la cantitatea de apă în care le dizolvi: dacă adaugi prea multă apă este posibil ca medicamentul în cauză să nu mai aibă eficiența dorită, deci nu își va face efectul așa cum ar trebui;

 

-ia în calcul capacitatea de dizolvare a acestora: unele medicamente nu se dizolvă complet în apă, oricât de bine ar fi amestecate. Caz în care riști ca unii porumbei să asimileze o cantitate mai mare de substanță, iar alții să consume mult mai puțin decât este indicat, deci nu va fi eficient.

 

-temperatura apei: poți dizolva medicamentele în apă caldă, de aproximativ 30 de grade, o lași la răcit și mai apoi le oferi păsărilor. Conform indicațiilor de pe ambalaj la unele produse nici nu este indicat să le dai apa respectivă imediat păsărilor, ci după câteva ore.

 

Printre cele mai eficiente medicamente pe care le poți găsi și la e-shopul Produse Columbofile se enumeră Spiramicina, care ajută țesutul pulmonar și pasajul nazal - părți frecvent afectate.

 

Cum să eviți îmbolnăvirea porumbeilor

 

Multe dintre bolile la care aceștia sunt predispuși apar și din cauza mediului în care trăiesc. Dacă în cuibul lor nu este făcută curățenie constant și aceștia trăiesc printre fecale, îmbolnăvirea este iminentă. Să crești porumbei nu este chiar atât de simplu și, ca la orice altă ființă vie pe care o cresc oamenii, aceștia au nevoie de o atenție deosebită și de grijă constantă.

 

Motiv pentru care vei prefera să le achiziționezi recipiente speciale din care să se adape și din care să mănânce - mâncatul de pe podeaua cuibului fiind o cauză frecventă a unor boli.

 

De asemenea, trebuie să achiziționezi și semințe speciale care să le ofere aportul de vitamine și minerale necesar care să le întărească sistemul imunitar, pentru a rezista oricărei boli.

 

Accesează site-ul și alege cele necesare pentru porumbeii tăi. Pentru fiecare produs poți vedea specificațiile necesare.

 

Contact:

0773 774 303.

 

 

 

 

 

×