x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Paturi cu forme de opere de artă

Paturi cu forme de opere de artă

de Georgiana Teodorescu    |    03 Dec 2010   •   20:56
Paturi cu forme de opere de artă

Deşi suntem tentaţi să ne gândim la zona de zi, dormitorul ocupă, ca importanţă funcţională, primul loc în cadrul locuinţei, pentru simplul fapt că, statistic, un om petrece o treime din viaţă dormind. Astfel, calitatea somnului este primordială în definirea calităţii vieţii. De aceea, banii investiţi în amenajarea dormitorului, ca zonă privată, aduc mai multe beneficii personale, decât canalizarea lor către zonele din locuinţă în care petrecerea timpului este ocazională, împărtăşită cu prietenii sau ceilalţi membri ai familiei. Aproape întotdeauna un pat de calitate are şi un design studiat. Producătorii specializaţi investesc la rândul lor în colaborări cu designeri de prestigiu astfel încât un pat bun să fie însoţit de o ambientare expresivă.

Ciacci, firmă italiană producătoare de mobilier din fier forjat, cu o vechime de peste 40 de ani şi-a diversificat acum gama de produse lansând o serie de paturi de design foarte diferite unul de altul, dar toate cu alura de operă de artă. De la romantismul fierului forjat de altă dată, reinterpretat şi transpus în context contemporan, clasicismul paturilor capitonate stilizat prin accente glossi, până la platbandă de fier brut împletită în compoziţii moderne sau filigran de macrame aplicat din metal manufacturat pe tăblia patului, modelele prezentate se definesc prin originalitate şi dinamism.

O îmbinare a formelor inovatoare moderne cu o tradiţie îndelungată în manufacturare are drept scop implementarea ideii că totul poate fi personalizat în orice locuinţă. Toate decoraţiile şi finisajele sunt lucrate manual cu o atenţie aproape obsesivă pentru detalii. Fiecare produs al acestei companii are propriul stil cu totul unic. Alegerea unui pat atât de sugestiv poate transforma interiorul într-o proiecţie a propriei persoane. Asemenea unei opere de artă el poate fi interpretat, personalizat prin imaginea de ansamblu pe care o capătă dormitorul.

×
Subiecte în articol: casa idei pentru casa ta