x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Pereţii băilor, trataţi în zugrăveli

Pereţii băilor, trataţi în zugrăveli

de Georgiana Teodorescu    |    10 Dec 2010   •   21:48
Pereţii băilor, trataţi în zugrăveli

A devenit o constatare generală faptul că în finisarea băilor noţiunile de igienizare au primat mereu în faţa celor estetice. Astfel încât excesul de gresie, faianţă şi alte elemente de placări, metal, sticlă sau materiale plastice au copleşit spaţiul intim al locuinţei, împământenindu-se în timp ca soluţie indispensabilă, răpind astfel confortul vizual şi mai ales tactil.

Dar camera de baie trebuie şi ea să respire, atât la propriu, cât şi la figurat. Varianta în care placările se fac strict pe zona de contact direct cu apa este acum cea mai populară. Alternanţa de fâşii de piatră cu oglindă şi decoruri expresive de orice fel, cu o bază generală de zugrăveală, transformă neaşteptat baia la cele mai accesibile costuri.

Există acum pe piaţă vopseluri speciale pentru zonele umede, impermeabile şi extrem de rezistente la spălare, dar cu un preţ semnificativ mai mic faţă de ceramică sau piatră. Din punct de vedere estetic, în adoptarea acestei soluţii, cea mai sigură variantă este alegerea unor placări de culori şi texturi naturale şi neutre, personalizarea încăperii rămânând în sarcina culorilor din zugrăveli şi a accesoriilor decorative.

Astfel, schimbările de trand şi de gusturi survenite cu trecerea timpului pot fi rezolvate fără să trebuiască spartă toată baia, ci doar printr-o revopsire facilă a pereţilor. Şi chiar dacă de cele mai multe ori sunt spaţii mici, îndrăzniţi! Alegeţi fără frică nuanţe curajoase, ca unelte sigure pentru băi care să surprindă şi să capete accente stilistice originale. Picturi murale decorative pot fi şi ele aplicate fără probleme tehnice sau de rezistenţă în timp în aceste spaţii cu temperatură şi umiditate variabilă.

×
Subiecte în articol: casa idei pentru casa ta