x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Pergole şi construcţii sezoniere pentru petrecerea timpului în aer liber

Pergole şi construcţii sezoniere pentru petrecerea timpului în aer liber

de Georgiana Teodorescu    |    07 Aug 2010   •   00:00
Pergole şi construcţii sezoniere pentru petrecerea timpului în aer liber

La mare, la munte, la ţară sau în oraş, petrcerea timpului în aer liber este pentru noi toţi o binecuvântare. De aceea, amenajarea exterioară a locuinţei este la fel de importantă ca amenajarea de interior. Şi aşa cum căutăm şi apreciem designul inovator aplicat pe elementele de mobilier şi cadru ambiental al încăperilor preferate, avem posibilitatea de a alege ca elementele de mobilare şi ambientare a curţilor şi grădinilor să fie la fel de studiate.

Conceptul de pergolă este unul clasic şi bine împământenit şi în ţara noastră. Formele sub care ea s-a prezentat de-a lungul timpului au variat, ele stilizându-se în fel şi chip în funcţie de dimensiunile spaţiilor disponibile şi funcţionalităţile pe care ele le-au căpătat.

INSPIRAŢIE
Foarte obişnuiţi cu designul de anvergură, am fost totuşi surprinşi să găsim o gamă de astfel de construcţii sezoniere întru-totul inedite. Pircher este o companie italiană specializată în producţia de mobilier pentru exterior care are ca obiectiv ruperea liniilor standarde. Pergolele propuse de ei acoperă toate direcţiile stilistice arhitecturale. Dincolo de proiectele speciale din punct de vedere al formelor şi materialelor folosite, conceptele lor sunt complete. Prin atenţia acordată detaliilor şi accesoriilor se poate spune că vând "ambianţă". Modernitatea şi tradiţia dialoghează, făcând ca produsele să fie adaptabile tuturor tipurilor de casă. Materiale folosite sunt naturale, ţesăturile care le îmbracă sunt tratate pentru a rezista în timp şi a deservi confortul şi relaxarea. Fiecare produs este disponibil cu structura în esenţe diferite de lemn şi cu o gamă largă de accesorii, astfel încât să se poată personaliza după propriile gusturi.

Şi chiar dacă pentru mulţi dintre noi sunt greu accesibile, ne putem folosi de ele ca inspiraţie şi imbold de a acorda mai multă atenţie spaţiilor exterioare, tratându-le ca pe zonele principale ale locuinţei.

×
Subiecte în articol: idei pentru casa ta