x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Pietre naturale ca opere de artă

Pietre naturale ca opere de artă

de Georgiana Teodorescu    |    14 Aug 2010   •   00:00
Pietre naturale ca opere de artă

Marmură, travertin, granit, limestone, ardezie, quarţit, onix şi pietre semipreţioase sunt finisaje întotdeauna unice. Fie că le folosim pentru placarea încăperilor umede, a pardoselilor de trafic intens sau pur şi simplu cu rol decorativ pe pereţii locuinţelor, pietrele naturale înnobilează şi dau personalitate spaţiilor. De la cele mai simple ca şi compoziţie sau finisaj până la cele care conţin cristale, chihlimbar sau rădăcini de copaci solidificate în straturile pietrei în decursul a sute de ani, ele rămân finisajele care clasifică standardul amenajărilor.

NUMĂRUL UNU
Ca lider mondial pe piaţa pietrelor naturale, Antolini, firma italiană fondată în 1956, surprinde an de an cu noutăţi de neimaginat. Oferta conţine peste 1.000 de tipuri de pietre, produse ce fascinează prin eleganţa şi gama enormă de culori, ca rezultat al unei cercetări de specialitate intense pentru a pune la dispoziţia clienţilor soluţii diversificate, mereu noi şi mai presus de toate unice. Pietrele lor se clasifică în funcţie de ramura de aplicabilitate: lastre brute cu diferite tipuri de finisaj, pardoseli de serie sau cu desene personalizate la cerere, finisaje pentru amenajări interioare, exterioare şi urbane.

În ultimii ani, firma s-a promovat prin profilarea pe inovaţie şi exclusivism. Astfel s-au semnat contracte de colaborare cu studiouri celebre de design care au aplicat pietrelor soluţii preţioase ca intarsii de cristale Swarovski în toate culorile curcubeului sau sidefuri naturale dintre cele mai rare, transformându-le în adevărate opere de artă. La fiecare eveniment internaţional de specialitate, Antolini prezintă un concept nou prezentat sub forma unui proiect complet. Sala de baie sau bucătăria este astfel integral transpusă în expoziţie, pentru înţelegerea perfectă a efectelor pe care aceste pietre speciale le creează.

Designul românesc se bucură şi el de posibilitatea de a folosi în proiectele de aici produsele Antolini, prin unele dintre cele mai cunoscute firme care comercializează piatră naturală pe piaţa noastră.

×
Subiecte în articol: idei pentru casa ta