x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Planta cu proprietăți uimitoare asupra sănătății și frumuseții

Planta cu proprietăți uimitoare asupra sănătății și frumuseții

de Redacția Jurnalul    |    28 Feb 2024   •   21:45
Planta cu proprietăți uimitoare asupra sănătății și frumuseții

O plantă evitată de multe persoane are însă multe proprietăți, astfel că îmbunătățește vederea, digestia, reglează hormonii și ajută memoria dar reduce și semnele îmbătrânirii.

Feniculul este o plantă înaltă cu tulpini goale și flori galbene. Provne din regiunea mediteraneană, crește în toată lumea și este folosită de secole ca plantă medicinală. Semințele de fenicul pot fi uscate și folosite pentru ceai. Acesta are un gust ușor asemănător cu lemnul dulce și ușor amar la final, și un miros relaxant. Ceaiul de fenicul poate fi achiziționat din aproape orice supermarket sau magazin de produse naturiste.

Beneficii pentru sănătate 

Infecții

Ceaiul de fenicul este un agent antimicrobian și antiviral. Feniculul te ajută să lupți împotriva patogenilor care atacă sistemul imunitar.

Somn

O ceașcă de ceai cald este o modalitate excelentă de a te relaxa după o zi lungă. Deoarece feniculul poate relaxa mușchii, inclusiv mușchii digestivi, s-ar putea să te simți mai pregătit pentru culcare după ce bei ceaiul. 

Lapte matern

Feniculul este folosit de secole ca galactogen - o substanță care crește calitatea și cantitatea de lapte matern la mamele care alăptează. 

Digestie

Dacă ai stomacul deranjat, flatulență sau diaree, s-ar putea să vrei să îți faci un ceai de fenicul. Apa caldă a ceaiului poate calma crampele intestinale, iar feniculul în sine poate ajuta la reglarea problemelor digestive.

Antioxidanți

Ceaiul de fenicul conține antioxidanți de care organismul are nevoie pentru a lupta împotriva agenților nocivi din mediul înconjurător. Atunci când bei ceai de fenicul, antioxidanții se vor atașa de moleculele din sânge care luptă împotriva deteriorării oxidative. Acest lucru reduce încărcătura asupra rinichilor și ficatului, ajută la producția de celule noi și chiar reduce semnele îmbătrânirii.

Respirație

Ceaiul de fenicul este una dintre modalitățile originale de a scăpa de respirația urât mirositoare. Acest lucru se datorează proprietăților sale antibacteriene. Consumul unei căni de ceai de fenicul înainte de culcare sau când te trezești ar trebui să îți împrospăteze respirația.

Constipație

Ceaiul de fenicul relaxează mușchii digestivi, ceea ce ar putea fi exact ceea ce ai nevoie dacă ai probleme cu mișcările intestinale. Consumul de ceai de fenicul te va ajuta să îți cureți organismul și să elimini toxinele din organism, potrivit Healthline.com., citat de dcnews.ro.

×
Subiecte în articol: fenicul sanatate frumusete