x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Poinsettia: Cum să ne bucurăm cât mai mult timp de Floarea Crăciunului?

Poinsettia: Cum să ne bucurăm cât mai mult timp de Floarea Crăciunului?

de Andreea Tiron    |    09 Dec 2022   •   06:00
Poinsettia: Cum să ne bucurăm cât mai mult timp de Floarea Crăciunului?
Sursa foto: Hepta

Cunoscută și ca Steaua Crăciunului sau Floarea de Crăciun, Poinsettia este o plantă plină de simboluri și spectaculoasă pentru  frunzele roșii în formă de stea.

Potrivit unei vechi legende mexicane, un copil a adunat câteva buruieni de pe marginea drumului pentru a orna cu ele altarul bisericii în ajunul Crăciunului. Zis și făcut. De îndată ce micuțul și-a pus planul în aplicare, credincioșii prezenți la slujbă au fost martorii unui miracol de Crăciun: ierburile comune s-au transformat în flori roșii de o rară frumusețe. Se spune că de atunci aceste flori poartă numele de “Flores de Noche Buena” (Florile din Ajunul Crăciunului).

Numele Poinsettia i-a fost dat în onoarea lui Joel Poinsett, botanist și ministru al Mexicului.

Cum se îngrijește Poinsettia?

Poinsettia trebuie așezată la lumină, dar ferită de razele directe sau de curenții de aer. Nu tolerează temperaturile sub 13 grade Celsius și nici nu trebuie udată excesiv.

Deși iubește umiditatea, Steaua Crăciunului se udă numai atunci când pământul de la suprafața ghiveciului începe să se usuce.

Când încep să-i cadă frunzele, trebuie tăiată tulpina până aproape de nivelul pământului, iar planta nu se  mai udă deloc.

Atenție: Floarea Crăciunului face parte din categoria plantelor de interior care sunt otrăvitoare, iar dacă sunt înghițite pot provoca orbirea temporară, dureri stomacale, diaree, etc.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Subiecte în articol: poinsettia Floarea Crăciunului