x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Proiectul „Love Me, Live With Me”

Proiectul „Love Me, Live With Me”

de Simina Stan    |    02 Oct 2010   •   00:00
Proiectul „Love Me, Live With Me”

Înfiinţată în 2002, în Newcastle, Designed & Made susţine inovaţiile, încurajează noile talente şi prezintă lucruri interesante, dar mai ales isteţe, concepute sau realizate în nord-estul Marii Britanii. Promovează exclusiv designerii din această regiune, stabilind iniţiative pentru a putea susţine pe termen lung dezvoltarea economică şi creativă a membrilor săi.

„Love Me, Live With Me", a fost special realizat pentru Festivalul de Design de la Londra, unde Designed & Made a reuşit să aibă impact, să atragă atenţia, fără să închirieze măcar un showroom, întrucât acest proiect era şi o expoziţie, dar spre deosebire de altele de aici nu pleci cu mâna goală. Designed & Made a folosit lucrări unor designeri ca: Bettina Nissen, Jonathan Aspinall, Helena Seget, Kathryn Hodgkinson, Gavin Marshall, Lianne Bell, Jan Hinchliffe McCutcheon, Michael Gill, Amy Levinson, Alec Findlay, Megan Randall, Julia Boxborough, Claire A Baker, Effie Burns, Sarah Blood, The Cloud Commission. S-au realizat 2000 de piese de design interior, în valoare de 5.000 lire sterline care au fost oferite celor mai convingătoare şi interesate persoane. Obiectele au fost expuse într-un căruţ, piesă de mobilier vechi transformat, cu care au fost plimbate de cei 15 designeri pe străzile Londrei, între 18-27 Septembrie. Căruţul „Love Me, Live With Me" era instalat în fiecare zi într-o altă zonă, toate locaţii cheie ale Festivalului de Design din Londra, astfel unii dintre vizitatori au primit câte un obiect Designed & Made funcţional sau pur decorativ.

„Love Me, Live With Me, nu este un proiect preţios, ci un experiment, o oportunitate de a interacţiona şi a pune întrebări despre relaţia dintre oameni şi obiecte. Căruţul a generat discuţii şi dezbateri despre obiectele cu care ne înconjurăm şi pe care le iubim. Este de asemenea un proiect despre încredere şi implicare. Cu siguranţă va fi interesant de văzut cât de mult vor călători aceste obiecte şi cine va ţine roata în mişcare" afirma Kathryn Hodgkinson, director Designed & Made. Londonezii au fost rugaţi să adopte un obiect timp de o săptămână, să scrie despre asta pe www.lovemelivewithme.com, apoi să îl facă cadou mai departe. „Vrem să vedem fotografii, să citim despre călătoria obiectelor de la un proprietar temporar la altul, apoi să alcătuim o hartă a parcusului fiecărei piese" continua Kathryn Hodgkinson. Căruţul poate fi întâlnit din nou pe străzile Londrei pe 23 şi 24 Octombrie 2010.

Fiecare obiect este o idee nouă, inventivă, întrucât piesele au fost special concepute să intrige şi să aibă un impact asupra vieţii proprietarului, cum ar fi: ceasul 9.00-17.00 de Jonathan Aspinall, versurile cusute pe etichete de Alec Finlay, vase din sticlă brută de Gavin Marshall, suporturile pentru căni de Bettina Nissen, foaia de carneţel reutilizabilă, din porţelan fin de Helena Seget, broşele ‘Identity Theft' de Megan Randall sau ceasul de masă din carton de Amy Levinson.
Proiectul „Love Me, Live With Me" şi-a propus să încurajeze viitori clienţi să interacţioneze cu noile produse şi să povestească impresiile lor online. Găsiţi mai multe detalii şi comentarii pe:  www.lovemelivewithme.com

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă