x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Se dă startul unei noi ediţii Electrolux Design Lab

Se dă startul unei noi ediţii Electrolux Design Lab

de Alina Iancu    |    21 Ian 2011   •   18:45
Se dă startul unei noi ediţii Electrolux Design Lab

A devenit deja un obicei ca în fiecare an studenţii şi absolvenţii de design industrial să fie invitaţi să participe la competiţia Electrolux Design Lab (EDL). Tema ediţiei de anul acesta lansează o provocare pentru cei preocupaţi de mobilitatea inteligentă a electrocasnicelor din viitor. Conceptele trebuie să aibă la bază modul în care oamenii prepară hrana, curăţă şi spală vasele, atât în interiorul casei, cât şi în afara ei. Scopul lor este să compenseze timpul pierdut din cauza programului prelungit de lucru prin utilizarea unei tehnologii care le face inovative şi uşor de folosit. În acelaşi timp, conceptele înscrise în  EDL trebuie să reflecte grija pentru mediu, facilitatea utilizării şi simţul estetic, specifice designului scandinav.

Finala va reuni opt dintre cele mai bune proiecte şi se va desfăşura într-un oraş european care urmează să fie anunţat. Juriul va fi format din experţi în design care în acordarea premiilor vor avea în vedere următoarele criterii: design intuitiv, inovaţie şi perspective relevante despre consumatori. „Aflat acum la cea de-a noua ediţie, Electrolux Design Lab permite tinerilor designeri să-şi testeze abilităţile şi să dobândească perspective valoroase în domeniul designului de produs comercial”, declară Henrik Otto, senior vice preşedinte al Global Design la Electrolux.

Premiul I constă într-un stagiu plătit, de şase luni, la un centru Electrolux de design şi suma de 5.000 de euro. Al doilea loc va aduce câştigătorului 3.000 de euro, iar cel de-al treilea premiat va fi răsplătit cu 2.000 euro. Conform regulamentului concursului, participanţii nu trebuie să lucreze în domeniu pentru a beneficia de stagiu, dacă vor câştiga marele premiu, însă premiul în bani nu se acordă separat de realizarea stagiului. Pentru a fi luate în considerare lucrările trebuie să se supună criteriilor prezentate şi trimise până la data de 1 mai 2011, ora 23:59, pe site-ul Electrolux Design Lab.

×
Subiecte în articol: casa eveniment