x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Simplitate si confort la marginea lacului

Simplitate si confort la marginea lacului

de Georgiana Teodorescu    |    14 Sep 2006   •   00:00
Simplitate si confort la marginea lacului
PROIECT DE CASA
O casa de vacanta inspirata din arhitectura mediteraneana, cu materiale si culori naturale, spatii vitrate largi si terase generoase, dar adaptata conditiilor specifice tarii noastre

In zona unui lac aflat in apropierea Bucurestiului s-a propus construirea pe un teren ingust (14 m latime) a unei case de vacanta specifice zonei de lac, cu suprafete mari vitrate si terase foarte ample. Stilul arhitectonic realizat este unul mediteranean, adaptat insa conditiilor impuse de clima, zona si teren.

Zona de parter constituie centrul de interes al casei, cu spatii generoase pentru activitatile zilnice, o bucatarie in stil american deschisa spre zona de living si doua dormitoare cu acces direct la grupul sanitar. Compartimentarea zonei de zi este realizata doar de mobilierul specific fiecarei functiuni in parte.

Zona de noapte de la etaj este formata din trei dormitoare deservite de bai proprii. Datorita destinatiei de casa de vacanta pe care o are locuinta si datorita faptului ca etajul este mansardat, suprafetele acestei zone nu sunt foarte mari. Doar dormitorul matrimonial este generos, avand o suprafata de 28,58 mp. Suprafata construita totala a cladirii este de 250 mp.

DETALII TEHNICE

Structura de rezistenta este pe cadre de beton armat cu zidarie de caramida eficienta. Finisajele sunt de exceptie, casa fiind prevazuta cu tamplarie din lemn masiv de cea mai buna calitate, parchet masiv, climatizare, rulouri exterioare pentru protejarea suprafetelor vitrate etc. La exterior, soclul este placat cu piatra naturala, iar terasele sunt din gresie ceramica de culoare pamantie. Sarpanta este din lemn ignifugat, iar invelitoarea din olane. Curtea este amenajata cu spatiu verde cu deschidere catre lac. La cerinta proprietarilor, s-a construit un ponton cu garaj pentru barca.

50.000 euro
pret la rosu recomandat de arhitect
Proiect conceput de arhitect Eugen Visan, tel. 0723-02.76.42

Volumetria de ansamblu a constructiei a fost adaptata cadrului natural in care se afla terenul si tipologiie celorlalte constructii din zona. Astfel finisajele exterioare sunt materiale naturale
×