x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Tablouri pentru bună dispoziţie

Tablouri pentru bună dispoziţie

de Alina Iancu    |    15 Ian 2011   •   21:00
Tablouri pentru bună dispoziţie
Sursa foto: iVillage/

Fiecare zi are suişurile şi coborâşurile ei, avem de-a face în mod constant cu oameni şi lucruri care ne pot afecta starea de bine, dar lucrurile se pot schimba şi chiar fără prea mult efort. Numeroase studii au arătat că râsul şi chiar un mic zâmbet sunt adesea cel mai bun antidepresiv, dar cum momentele frumoase sunt de cele mai multe ori şi scurte a fost găsită o nouă metodă de a reda zâmbetul şi optimismul celor aflaţi în momente mai puţin plăcute. Mai puţin obişnuit este că soluţia cu pricina nu a fost găsită de vreun medic şi cu atât mai puţin de un grup de cercatători renumiţi ci de mintea creativă a unor designeri care s-au gândit să înrămeze mesaje, citate sau versuri celebre.

Aşezate la locul potrivit neobişnuitele tablouri chiar ar putea să vă ridice puţin moralul. Pot fi cumpărate din magazinele dedicate designului de interior sau le puteţi face singuri. Aveţi nevoie de o ramă foto, un computer şi o imprimantă. Găsiţi o imagine de fundal care vă binedispune, peste ea scrieţi mesajul dorit, iar după ce aţi imprimat-o şi o potriviţi în ramă găsiţi pentru ea cel mai potrivit loc. Nu uitaţi să ţineţi cont şi de restul decorului. Nu este indicat să amestecaţi culori sau forme care nu există în zona în care urmează să aşezaţi tabloul. Efectul va fi cu siguranţă unul pozitiv, mai ales că se poartă obiectele de design care conţin sau sunt realizate în formă de litere şi cifre.

Dacă vreţi să obţineţi de la tablou mai mult decât un efect decorativ cel mai bine este să imprimaţi un text cu o semnificaţie aparte, un mesaj care v-a rămas în minte atunci când l-aţi citit sau un vers, un citat şi de ce nu o replică dintr-un film, care v-a binedispus. Dacă sunteţi în pană de idei vă putem oferi noi câteva pe care, la rândul nostru, le-am găsit pe www.iVillage.ro.

 Un mesaj potrivit pentru început de an ar putea fi cunoscutele versuri  „I Can See Clearly Now, the Rain is Gone”, un bun mod de a vă aminti că indiferent ce se întâmplă la un moment dat, mai devreme sau mai târziu totul va fi bine.

Plecaţi la serviciu încărcaţi de optimism. Un tablou atârnat lângă uşă care să vă transmită în fiecare dimineaţă că  „Astăzi Este O Zi Minunată, de Excepţie”, poate fi o reţetă de succes. Acelaşi efect îl poate avea şi un mesaj care să vă „spună” „The worls is your oyster” în traducere liberă: lumea vă aparţine şi puteţi face orice doriţi. Dacă vreţi o apreciare personală, puteţi oricând să apelaţi la cunoscuta sintagmă a americanilor „You Are The Best!”.

Se întâmplă totuşi ca indiferent cât de optimist şi vesel ai fi să intervină ceva care să îşi strice ziua. Pentru astfel de momente un tablou cu întrebarea „Why Worry?”, „De ce să îţi faci griji?” sau, un decupaj dintr-un bumbac gros care să te anunţe că „Totul Este Bine” sunt decoraţiunile ideale. Nu uitaţi nici de „Paharul” care întotdeauna „Este pe Jumătate Plin” sau că 1Soarele va răsări din Nou”. În cele mai grele clipe amintiţi-vă de cuvintele pe care căpitanul James Lawrence le-a spus echipajului său de pe USS Chesapeake în timpul războiului din 1812: „Nu Abandonaţi Nava”. 

×
Subiecte în articol: casa idei originale