x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Teava de gaze nu poate suferi modificari neautorizate

Teava de gaze nu poate suferi modificari neautorizate

de Catiusa Ivanov    |    19 Ian 2006   •   00:00
Teava de gaze nu poate suferi modificari neautorizate
NE-AM INTERESAT PENTRU TINE
Pentru orice interventie este necesara autorizatie

De multe ori sunt cazuri in care se doresc anumite schimbari in amenajarea locuintei. Majoritatea obiectelor din casa nu prezinta probleme in acest sens, le putem pozitiona oriunde dupa bunul plac. Sunt insa si obiecte care nu pot fi mutate pur si simplu. Spre exemplu, repozitionarea aragazului nu se poate realiza chiar atat de usor, pentru ca nu trebuie sa mutam doar aragazul, trebuie sa modificam si instalatia de utilizare a gazelor. Oamenii considera ca, in general, nu au nevoie de aprobare pentru acest gen de interventie si apeleaza la prieteni sau la cunostinte pentru executarea lucrarilor de modificare a instalatiei de gaz.

AUTORIZATIA ESTE OBLIGATORIE


Domnul Florin Georgescu de la firma Distrigaz Sud afirma ca modificarea instalatiei de gaz se face numai cu acordul societatii de furnizare a gazului, iar efectuarea lucrarilor de modificare se poate realiza doar de catre firmele atestate de ANRGN (Asociatia Nationala de Reglementare in domeniul Gazelor Naturale). Demersurile pentru obtinerea acordului societatii necesita mai multi pasi pe care ii vom enumera in continuare.

Abonatul trebuie sa mearga la sediul Distrigaz sau la compania de furnizare a gazului din orasul sau, la Biroul Relatii cu Abonatii, unde depune o cerere in care solicita modificarea instalatiei, o copie dupa cartea de identitate si o copie dupa actul de proprietate al locuintei. In urma acestei cereri, se va intocmi un Aviz Tehnic de catre echipa firmei de distributie a gazelor (care vine la fata locului dupa depunerea cererii), pe baza caruia se vor executa lucrarile de modificare a instalatiei.

Durata maxima de obtinere a avizului este de 30 de zile, insa domnul Georgescu afirma ca de obicei acest document se obtine in aproximativ o saptamana. Taxa care se plateste pentru obtinerea Avizului Tehnic de la Distrigaz este de 27,03 RON.

FIRME ATESTATE ANRGN


Atentie! Societatea Distrigaz elibereaza doar avizul tehnic pe baza caruia se efectueaza lucrarile, dar nu executa lucrarile de modificare. Pentru executarea lucrarilor trebuie sa va adresati unei firme care va proiecta si executa lucrarile de modificare a instalatiei. Firma care proiecteaza si executa lucrarea de modificare a instalatiei de utilizare se alege de catre beneficiar, nefiind necesar acordul societatii care asigura furnizarea gazelor naturale. Domnul Gabriel Sarbu, ANRGN, afirma ca este obligatoriu ca lucrarile de proiectare si executare sa fie realizate de catre o firma autorizata de ANRGN, deoarece lucrarile efectuate de catre amatori pot fi deosebit de periculoase pentru beneficiari (explozii, incendii) si se sanctioneaza conform legii.
Costul lucrarii depinde de configuratia instalatiei de utilizare si a materialelor necesare.

INFORMATII


Pentru executarea lucrarilor de modificare a instalatiei de alimentare cu gaze naturale, apelati la firme autorizate de ANRGN. Lista firmelor atestate de ANRGN se gaseste pe site-ul www.anrgn.ro al societatii. Pentru cititorii care nu au acces la internet, mai jos vom prezenta o scurta lista cu firme din principalele orase ale tarii:
  • SC TOT SRL, Brasov
  • SC TOTAL INSTAL.SRL, Buzau
  • SC TOTAL GAZ.SRL, Iasi
  • SC TIM PROD.SRL, Suceava
  • SC INSTINCT.SRL, Satu Mare
  • SC INSTAL CONSTRUCT.SRL, Cluj
  • SC GAZ NET.SRL, Bucuresti
  • ×
    Subiecte în articol: instalatiei modificare