x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Ar trebui să adaugi bicarbonat de sodiu în mașina ta de spălat?

Ar trebui să adaugi bicarbonat de sodiu în mașina ta de spălat?

de Vali Deaconescu    |    06 Feb 2023   •   21:00
Ar trebui să adaugi bicarbonat de sodiu în mașina ta de spălat?
Sursa foto: Hepta

Găsirea de trucuri simple, dar utile pentru rufele tale este întotdeauna un avantaj. La urma urmei, oamenii petrec în medie 119 minute pe săptămână spălându-și hainele, lenjeriile și alte țesături, potrivit Wrinkle Free Delivery. Dacă te-ai săturat să termini o încărcătură de rufe și să observi că unele articole sunt încă murdare sau lipsite de strălucire, există un ingredient banal care s-ar putea să fie deja în cămara ta.

Detergenții și înălbitorul sunt ambele utile pentru a îndepărta murdăria, petele și alte urme de pe haine, dar pot fi și dăunătoare uneori. Wirecutter observă că, dacă utilizați prea mult detergent, șansele de acumulare a reziduurilor cresc exponențial. Acest lucru poate lăsa țesăturile să se simtă lipicioase sau aspre, ceea ce nu este niciodată un rezultat ideal după ce tocmai ți-ai petrecut timpul spălându-le. Înălbitorul este un produs extrem de puternic, dar există de fapt un truc inteligent care îi poate spori puterea de strălucire, ceea ce va face albul la fel de proaspăt ca în ziua în care le-ați cumpărat.

Bicarbonatul de sodiu este ingredientul secret pe care l-ai căutat

Bicarbonatul de sodiu este unul dintre acele produse care oferă o varietate de avantaje, dar tind să rămână eroul necunoscut al proprietarilor de case. Bicarbonatul de sodiu te poate ajuta când scârțâie podelele și să îți împrospăteze covoarele, dar servește unui alt scop atunci când vine vorba de rufe. Arm & Hammer știe beneficiile când vine vorba de acest minunat produs de uz casnic, iar site-ul lor web explică că această pulbere ajută la menținerea echilibrului nivelului pH-ului din țesăturile tale. Acest lucru previne păstrarea mirosurilor de fibre, datorită bicarbonatului de sodiu. Neutralizarea mirosurilor este importantă, deoarece în timp țesăturile pot păstra mirosuri puternice, potrivit House Digest.

Dacă detergentul de rufe are șansa să se acumuleze pe hainele tale, reziduurile pot absorbi de fapt mirosurile neplăcute, făcând mai greu să scapi de ele cu cât te speli mai mult. Folosind bicarbonat de sodiu amestecat cu ½ cană de detergent lichid, granulele vor spori eficacitatea acestuia din urmă, asigurându-se în același timp că nu devine gumos sau se acumulează pe fibre.

Acest produs minune poate ajuta nu doar detergentul. How Stuff Works a observat că, adăugând bicarbonat de sodiu la înălbitor atunci când speli rufele, ingredientele sporesc puterea acestui agent de albire. Hainele tale vor fi mai strălucitoare ca niciodată și tot ce ai nevoie este de ¼ până la ½ cană de praf de copt pentru a vedea rezultate. Cine trebuie să cumpere constant haine noi când are o cutie de bicarbonat de sodiu în cămară?

Balsamul de rufe este și el un element de bază în spălăriile multor oameni, dar, în mod similar cu detergentul, prea mult din acest lichid poate fi dăunător. Dacă îți place senzația moale și catifelată pe care o lasă în urmă, dar nu dorești reziduuri, de ce să nu folosești și aici bicarbonatul de sodiu? Potrivit Laundry Heap , pulberea echilibrează pH-ul apei, diminuând, la rândul său, cantitatea de minerale care pot lăsa hainele să se simtă dure sau aspre. Ca un bonus suplimentar: proprietățile sale naturale nu vor irita pielea sensibilă, așa că oricine poate adăuga acest pas în rutina sa de spălat rufe.

 

×