x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Un aranjament proaspăt, vesel şi luminos

Un aranjament proaspăt, vesel şi luminos

13 Feb 2010   •   00:00
Un aranjament proaspăt, vesel şi luminos
• articol realizat cu sprijinul www.floridelux.ro

Ideile de cadouri pentru Ziua Îndrăgostiţilor sunt nenumărate, atât de multe, încât de cele mai multe ori ţi-e foarte greu să te decizi asupra celei mai bune variante pentru jumătatea ta. Cum poţi oare celebra o dragoste aşa ca a voastră?

Nu căuta prea departe răspunsul, poţi începe chiar din casa ta. Nicăieri nu este mai propice a crea o atmosferă confortabilă, intimă şi senzuală, o atmosferă caldă, menită să încurajeze comunicarea şi contactul. Există câteva elemente care te pot ajuta să transmiţi această vibraţie: mâncarea, muzica, lumina lumânărilor şi... florile. Acestea din urmă sunt darul cel mai la îndemână şi totodată cel mai semnificativ, pentru că, alături de cuvintele potrivite după inimă, exprimă cel mai clar ceea ce simţi pentru jumătatea ta.

De ce ai nevoie? În primul rând, de o zi liberă. Plimbă-te prin oraş, bucură-te de aerul curat şi de puţinul timp doar pentru tine, alege o florărie curată, ce expune flori proaspete şi colorate. Nu te grăbi în decizii, te sfătuim să observi florile, să le atingi uşor pe petale pentru a le observa prospeţimea şi calitatea (florile calitative au petale ferme).

Culorile care te atrag la prima vedere sunt cele mai potrivite: galben, portocaliu, albastru, roz, roşu, verde. Nu te limita în gândire şi imaginaţie. Cumpără câteva flori din fiecare sortiment, atâtea cât îţi permite bugetul: crizanteme, trandafiri, irişi, frezii, crini, floarea-soarelui, hydrangea, alstroemeria, oferta este variată. Nu uita şi câteva fire de verdeaţă, vor îmbogăţi şi completa buchetul.

Avantajele acestui aranjament floral în culori minunate pentru Ziua Îndrăgostiţilor este că nu îţi îngrădeşte libertatea de creativitate. Ca şi recipient poţi folosi orice îţi face cu ochiul: un bol de sticlă pentru un look elegant, o sticlă de plastic pentru ceva neconvenţional, o cutie de cafea, o bombonieră, un ceainic sau chiar o găleată simpatică, asa cum este şi cazul nostru.

Iată care sunt paşii care te vor conduce către un aranjament floral original.

Pasul 1 ­
Lucrează curat, pe o coală de ziar sau un celofan, îţi va fi mult mai uşor să strângi apoi resturile rămase. Spală foarte bine vasul, umple-l pe jumătate cu apă.

5551-113867-poza1.jpg
5551-113868-poza2.jpg

Pentru a evita acumularea de bacterii în apă, varsă un strop de înălbitor şi amestecă o linguriţă de zahăr până la dizolvare. În acest fel vei crea pentru flori un mediu curat şi hrănitor, ce le va ajuta să reziste mult mai mult timp.

Pasul 2
Curăţă florile de frunze prin mişcări rapide, pentru a nu le vătăma. Taie codiţele în unghi drept, îndeajuns de mult pentru a le împrospăta.
5551-113869-poza3.jpg




Pasul 3
Înainte de a aşeza florile sub forma unui aranjament proaspăt, vesel şi luminos trebuie să te asiguri că acestea vor sta aşa cum le aşezi tu. Din păcate, pentru a le putea aşeza în vază cu iscusinţa unui designer floral ai nevoie de ani buni de experienţă. Dar nu e cazul să studiezi atât, pentru că avem un truc ce promite să menţină lucrurile în limite simple şi distractive.

5551-113870-poza4.jpg
Ai nevoie doar de o rolă de scotch mic cu care vei trasa linii de-a lungul şi de-a latul recipientului, precum în imagine. Astfel vei crea o "pânză" menită să susţină aranjamentul în forma dorită.

Pasul 4
Întâi aşază verdeaţa pe marginea recipientului. Astfel vei crea o bază şi de acolo vei putea construi aranjamentul după placul inimii.

5551-113871-poza5.jpg

Pasul 5
Apoi combină florile în funcţie de culori şi de textură. Lasă imaginaţia să te ajute, bucură-te de aceste momente şi creează o imagine personală, doar a ta.

5551-113872-poza6.jpg

Pasul 6
Iată cum în câţiva paşi simpli ai obţinut un aranjament floral atât de frumos, încât jumătatea ta va fi cu adevarat impresionată. Ornează-l cu o fundiţă simpatică şi el e gata pentru a fi dăruit sau pentru a înfrumuseţa un colţ gol al casei, o masă de cafea, masă de bucătărie sau noptiera din dormitor. Posibilităţile sunt infinite şi depinde doar de tine să le pui în practică.


Sfaturi utile de întreţinere a florilor
Pentru a vă bucura cât mai mult de acest aranjament, la fiecare 3 zile scoateţi pe rând fiecare floare din recipient. Tăiaţi coditele şi îndepărtaţi frunzele ce ar putea intra în contact cu apa (vor putrezi). Înlocuiţi apa din recipient cu una proaspătă, amestecaţi o linguriţă de zahăr şi un strop de înălbitor. În cazul în care scotch-ul nu mai poate fi folosit, înlocuiţi-l cu altul. Reaşezaţi florile în recipient. Această etapă este distractivă, deoarece poate fi făcută în cuplu, încercând să realizaţi un alt aranjament floral împreună.

Pentru alte sfaturi de întreţinere a florilor şi décor floral, urmăriţi rubrica noastră şi luna viitoare. Şi nu uitaţi, aţi citit aceste sfaturi mai întâi de la www.FlorideLux.ro, prin Jurnalul Casei.

×
Subiecte în articol: decor floral