x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Un spaţiu util, acum şi plăcut

Un spaţiu util, acum şi plăcut

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    31 Oct 2009   •   00:00
Un spaţiu util, acum şi plăcut

Spaţiul băii s-a transformat în ultimii ani dintr-o utilitate a casei, strict amenajată după principiul funcţional, într-una pentru care principiul funcţional de amenajare şi cel estetic sunt pe acelaşi plan. Designerii de interior au mers până la a concepe baia ca pe o prelungire a dormitorului, acest concept fiind deja unul disecat de publicaţiile de specialitate şi adoptat de cei mai îndrăzneţi în amenajările proprii.

Cu precizarea că zona wc-ului este exclusă din acest plan, fiind marcată ca un spaţiu intim. Am dat acest exemplu pentru a înţelege cât de departe a ajuns creativitatea celor din domeniu, dar şi inovaţiile tehnologice privind această funcţionalitate a casei. Pentru a menţine spaţiul băii, altfel unul supus umezelii, în parametrii normali ai unei camere de locuit presupune dezvoltarea unor materiale şi instalaţii performante în acest sens.

Noi am ţinut cont de faptul că baia poate să se transforme şi într-o cameră foarte frumoasă şi am exemplificat în acest număr câteva idei pentru punerea în practică a acestui deziderat.

Când avem în vedere amenajarea băii, primul lucru pe care îl luăm în calcul privitor la aspectul ei îl reprezintă alegerea finisajelor pentru pardoseală şi pereţi. Cu alte cuvinte, conceperea unui fundal frumos pe care să "se desfăşoare" toate celelalte elemente. Plăcile ceramice sunt finisajele de bază într-o baie, aşa încât am gândit că ar fi bine să punctăm ceea ce trebuie să ştiţi referitor la aspectul, calitatea şi punerea în operă a acestora.

Amintind totodată şi legătura dintre forma plăcilor şi dispunerea lor pentru a valorifica dimensiunile spaţiului disponibil.
Combinaţia de elemente specifice stilurilor clasic şi rustic într-o baie este una extrem de "arătoasă", motiv pentru care am ales din magazinele de la noi produse care se încadrează în parametri aceştia de stil. Le descoperiţi în paginile de "Cumpărături".

Pe lângă acestea, mai aveţi drept sursă de inspiraţie altele trei cu o selecţie de amenajări originale de băi, în care sunt scoase în evidenţă elementele deosebite ale fiecăreia.
Nu am uitat nici în acest număr de subiectul încălzirea casei. De data asta am căutat să descifrăm subiectul: panouri iradiante cu infraroşu.

×
Subiecte în articol: editorial