x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Un vin bun!

Un vin bun!

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    07 Noi 2009   •   00:00
Un vin bun!
Sursa foto: /www.spiritboulevard.com

Cu cât pasiunea pentru vin este mai mare, cu atât mai mare este şi inventarul dedicat acestuia. Ajungându-se în cele din urmă la prevederea unui întreg spaţiu dotat corespunzător, dedicat acestuia, o pivniţă pentru vinuri.



Când spunem pasiune pentru vin, bineînţeles că facem referire la acea pasiune frumoasă, care îndeamnă la colecţionarea şi degustarea... doar, a licorii stoarse din boabele de strugure, la bucuria de a aprecia calităţile intrinseci ale acesteia, cu ajutorul simţurilor: gust, miros şi văz. Calităţi care, pentru cei care au capacitatea să le distingă şi să le savureze, sunt într-adevăr mare, mare lucru. După cum bine se ştie, aceste calităţi sunt direct proporţionale cu condiţiile în care vinul este păstrat, nişte condiţii improprii, agresându-l până la a-l aduce în stadiul de oţet.

În numărul de astăzi, ne-am oprit la prezentarea câtorva detalii ce pot fi de folos la proiectarea şi construcţia unui astfel de spaţiu. Unul a cărui amenajare era considerată până nu demult o provocare. Rubrica de "Idei pentru casa ta" dă câteva sugestii în sensul ăsta acelora care au posibilitatea să-şi prevadă locuinţa cu o astfel de utilitate.  

Fiindcă vin sărbătorile şi vinul este băutura care o să fie la loc de cinste în această perioadă, am pregătit trei pagini cu soluţii de mobilier şi accesorii pentru servirea şi depozitarea lui. Vă pot fi utile atât dumneavoastră personal, pentru dotarea locuinţei, dar pot să reprezinte totodată nişte cadouri potrivite şi inspirate pentru cei dragi.  

În altă ordine de idei... energiile alternative reprezintă unul dintre subiectele de mare interes ale zilelor noastre. Un subiect dezvoltat ca o reacţie la criza globală de mediu, care printre altele înseamnă şi epuizarea surselor tradiţionale de energie.

La începutul lunii octombrie (1-4 octombrie) a avut loc în Bucureşti Târgul Energiilor şi Tehnologiilor Alternative (TETA), de la organizatorii căruia am căutat să aflăm care au fost liniile dominante în care acesta s-a încadrat. Nu de alta, dar este un eveniment care, pe de o parte, poate să informeze clienţii potenţiali interesaţi de acest subiect, iar pe de altă parte, poate să educe publicul larg, în sensul aflării beneficiilor acestor forme noi de energie, de a căror efecte se pare că vom beneficia la un moment dat cu toţii.       


×
Subiecte în articol: editorial