Nu știi ce să gătești azi? Noi îți oferim câteva sugestii. Cele patru rețete zilnice - cu carne, cu pește, cu legume și desert - ar putea să vă inspire. Astăzi ai Biftec tartar, Scrumbie la cuptor, Melcișori cu salvie și brânză, Baclava cu nucă de cocos.
BIFTEC TARTAR
INGREDIENTE: un kg de carne macra, 4 galbenusuri, doua cepe mijlocii, doua legaturi de patrunjel verde, 4 castraveti in otet, sare, piper
MOD DE PREPARARE
Carnea macra se curata de grasime si de pielite si se trece prin masina de tocat. Se sareaza si se condimenteaza dupa gust. Cu o lingura uda se fac patru gramajoare de carne care se asaza crude pe un platou. In mijlocul fiecarei gramajoare de carne se pune cate un galbenus crud, iar de jur imprejurul lui patrunjel verde tocat, castraveciorii si ceapa tocate marunt. Biftecul se serveste crud.
Se poate servi si pe felii de paine unse cu unt.
Scrumbie la cuptor
Melcișori cu salvie și brânză
Baclava cu nucă de cocos.