x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar 5 fructe care NU trebuie ținute în frigider

5 fructe care NU trebuie ținute în frigider

de Anastasia Paul    |    05 Mar 2024   •   17:30
5 fructe care NU trebuie ținute în frigider

Cu toții am adus acasă pungi de produse cu cele mai bune intenții, doar pentru a vedea cum generozitatea naturii se deteriorează rapid în fața ochilor noștri.

Acest lucru se poate datora faptului că am așteptat prea mult pentru a le consuma dar s-ar putea reduce și la greșelile pe care le-am făcut atunci când le-am depozitat.

La fel ca oamenii, fructele și legumele vor prospera doar în anumite condiții. Unele produse vor dura mai mult dacă stau la rece, în frigider.

Anumite fructe, cum ar fi strugurii, fructele de pădure și caisele, ar trebui păstrate întotdeauna la frigider.

În plus, orice fructe sau legume care au fost curățate sau tăiate trebuie să fie refrigerate. Dar multe alte fructe și legume trebuie să petreacă ceva timp înainte de a fi gata de consum.

Merele, avocado, piersicile și perele sunt exemple de produse care ar trebui lăsate în afara frigiderului până la coacere.  Odată coapte, pot fi păstrate la frigider pentru a le prelungi viața.

Altele nu ar trebui să vadă niciodată interiorul unui frigider (cu excepția cazului în care au fost tăiate), deoarece temperaturile reci le pot afecta aroma, iar apropierea de gazul etilenic emis de alte fructe din frigider ar putea grăbi procesul de deteriorare.

Pentru a te asigura că fructele proaspete se coc bine și durează cât mai mult posibil, ar trebui să eviți să le pui la frigider.

1. Pepene

Pepenele verde se va deteriora mai repede în frigider și își va pierde aroma și textura vibrante. Totuși, orice fruct care a fost deja tăiat felii trebuie păstrat la frigider. Acesta este motivul pentru care vezi acele recipiente cu pepene verde tăiatîn cutiile frigorifice de la magazinul alimentar.

2. Banane, Mango, Papaya

Ca și în cazul multor tipuri de produse care provin inițial din zonele tropicale și subtropicale ale lumii, aceste fructe sunt sensibile la frig și trebuie lăsate să se coacă la temperatura camerei, ceea ce le permite să-și dezvolte aroma și textura. Bananele, de exemplu, pot dezvolta pielea neagră atunci când sunt păstrate la frigider și nu își vor atinge deplina dulceață. 

3. Roșii

Ai observat că roșiile nu sunt niciodată refrigerate în secțiunea cu produse alimentare a magazinului alimentar? Asta pentru că roșiile nu trebuie refrigerate! Păstrarea roșiilor în frigider le poate modifica gustul, le poate diminua culoarea și le poate face uscate și făinoase. Păstrarea roșiilor într-un loc răcoros și uscat le va permite să se coacă și să-și păstreze aroma.

4. Citrice

Fructele precum lămâile, portocalele, grapefruit-urile și lime nu trebuie păstrate în frigider, așa că trebuie lăsate afară dacă intenționezi să le consumi într-un interval de timp rezonabil. Spre deosebire de multe fructe, inclusiv mere, piersici, pere și fructe tropicale, majoritatea citricelor nu continuă să se coacă după ce sunt culeseâ.

5. Ananas 

Ananasul ar trebui să se bucure de o viață de libertate pe blatul din bucătărie, mai degrabă decât să trăiască în frigider. Din cauza originilor sale tropicale, ananasul nu prosperă la frig. La temperatura camerei se va coace și va da acea aromă dulce, notează turnto23.com.

 

×
Subiecte în articol: fructe congelat