Obișnuiești să ronțăi ceva între mese, dar nu faci cele mai bune alegeri? Atunci iată câteva idei care îți pot transforma gustările în obiceiuri mai sănătoase.
Ai cu adevărat nevoie de o gustare?
Ronțăi pentru că îți este foame sau dintr-un motiv emoțional: plictiseală, stres? Iei gustări la ore inadecvate? Dacă ai servit micul dejun cu o oră înainte sau urmează să cinezi în scurt timp, cel mai probabil nu ai NEVOIE de o gustare.
Truc: planifică-ți între una și trei gustări pe zi. O persoană care necesită de numai 1.500 de calorii pe zi ar putea avea nevoie de o singură gustare, în timp ce o alta care are consumă mai multe calorii sau care este foarte activă ar putea avea nevoie de două sau de trei gustări. Cea mai bună metodă să îți planifici gustarea într-o zi este să găsești perioada în care petreci 5 ore sau mai mult fără masă. De asemenea, dacă ți se face foame la aceeași oră în fiecare zi, între mese, acela este momentul potrivit pentru a mânca ceva ușor.
Este gustare sau desert?
Gustarea îți asigură nutrienții necesari (proteine, fibre, calciu), ceea ce în cazul desertului nu se întâmplă. E doar junk food. Gustările sănătoase pot include iaurt, nuci și fructe proaspte, în timp ce desertul poate include gogoși, prăjituri sau fursecuri. Tu pe care le preferi?
Truc: Alege alimente care conțin calciu (lapte sau iaurt), proteine (unt de arahide), grăsimi sănătoase (nuci, avocado) și fibre (fructe, legume, biscuiți din cereale integrale).
Citeste continuarea pe ideisanatoase.ro