Aceste preparate sunt recomandate atât persoanelor care suferă de afecțiuni ale ficatului sau ale inimii, cât și celor aflate la dietă sau care vor pur și simplu să mănânce sănătos.
1. Galuste din branza
INGREDIENTE: 400 gr branza slaba de vaci, 50 gr ulei de palmier, o ceasca cu faina, o ceasca cu pesmet, un ou
PREPARARE: Se framanta branza de vaci cu uleiul de palmier incalzit, oul, pesmetul si faina. In felul acesta se obtine un aluat vartos din care se pot forma galuste mijlocii. Ele sunt puse la fiert in apa clocotita cu sare, pana cand se ridica deasupra. Se servesc calde, ca aperitiv sau garnitura la o mancare cu sos.
2. Ciorba de vaca a la grec
INGREDIENTE: 1 l apa, 300 gr carne, 100 gr morcov, 60 gr albitura, 20 gr orez, 30 gr telina, 1/2 ou, lamaie dupa gust
PREPARARE: Carnea taiata bucati mici se pune la fiert in apa rece. Se adauga zarzavaturile atunci cand este aproape gata. Se continua fierberea inca 15 minute si apoi se strecoara, separandu-se zarzavatul si adaugandu-se la fiert orezul. Se ia ciorba de pe foc si se inglobeaza oul batut si amestecat cu lamaie si putina supa calduta. Se poate presara verdeata in functie de gustul fiecaruia.
Alte patru rețete colesterol-free găsești AICI