x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Anglia - Belsugul mesei

Anglia - Belsugul mesei

de Mara Raducanu    |    28 Iun 2006   •   00:00
Anglia - Belsugul mesei

Daca sunteti mari mancatori de carne, atunci un popas in Anglia este locul ideal. Nimic fara carne! Aceasta este regula lor de baza! Fie ca luati micul dejun, masa de pranz sau cina, majoritatea preparatelor cu care veti fi serviti sunt gatite din carne, in special cea de vita. Exista chiar si o legenda care spune ca, in aceasta tara, prin anul 1617, niste tineri nobili au ridicat friptura la rang nobiliar.

Despre bucataria englezeasca se poate spune ca este foarte consistenta, fara a fi totusi prea variata. Sosurile - dulci sau acrisoare, cu usturoi, ceapa, alcool sau vin, patrunjel verde, se numara printre preferatele acestora.

ABUNDENTA. Micul dejun reprezinta masa de baza. Ceai simplu sau cu lapte, cafea, fiertura din fulgi de orez (porridge) sau "corn flakes" cu lapte si zahar, oua cu sunca, bacon, sandvisuri, paine prajita cu unt, gemuri - in special cele de portocale.

Pranzul se ia in jurul orei 13:00. De obicei, se mananca preparate din carne, fripturi cu legume, iar la desert, o placinta sau o prajitura. Cina incepe cu un suc de rosii, apoi o supa si o mancare mai usoara, pe baza de peste. Consistenta bucatarie, nu-i asa?

Poate de aici "se trage" si agerimea jucatorilor englezi pe terenul de fotbal. Desi in legatura cu istoria fotbalului au fost si vor fi multe controverse, se pare ca jocul de fotbal, asa cum il cunoastem astazi, provine din Anglia secolului al XIX-lea. Iar despre reusitele englezilor in materie de fotbal, pentru microbisti, cu siguranta ele nu mai au nevoie de nici o prezentare!

CHEQUE

Chec
  • INGREDIENTE:
  • 150 g zahar, 150 g unt, 180 g faina de cartofi, 50 g faina, 4 oua, 100 g migdale, 50 cirese confiate, 50 stafide, chitra confiata, un paharel cu rom, coaja de lamaie, un plic cu zahar vanilinat, praf de copt, sare.
  • PREPARARE: Untul se freaca bine cu zaharul, coaja rasa de lamaie si zaharul vanilinat. Apoi se adauga faina de cartofi, faina de grau, sarea, praful de copt si ouale. Migdalele se pun macinate, apoi stafidele si chitra. Ciresele se taie felii, se dau prin faina si se amesteca in aluat impreuna cu romul. Compozitia se toarna in forma de chec si se coace la foc potrivit aproape 40 de minute.
  • GRUPA B
    In acest an a fost scoasa la licitatie o sticla de sampanie "Dom Perignon" cu autografele tuturor fotbalistilor englezi de la World Cup 1966, atunci cand Anglia a iesit campioana.

    TRINIDAD TOBAGO

    Orez cu carne de pui, peste asezonat cu legume si sos, banane in aluat. O bucatarie nu foarte bogata in preparate, dar care surprinde prin originalitate. La Campionatul Mondial din acest an, Trinidad Tobago este la prima participare. Atat in materie de bucatarie, cat si in fotbal, totul are un inceput! Important e sa stii sa folosesti "condimentele" necesare, respectiv "balonul rotund".

    PARAGUAY

    Fasole cu carne afumata, branza de oaie, "empanadas" (un fel de pateuri) umplute cu carne si cu branza, cu porumb si ceapa, condimentate dupa gust. Daca la capitolul gastronomie oferta este tentanta, la capitolul fotbal are la activ sase participari la Cupa Mondiala.

    SUEDIA

    Budinca de peste afumat, supa de peste, chiftelute din peste si carne, salau cu sos si legume. Iata doar cateva dintre preparatele pe care suedezii le servesc cu mare, mare placere. In ceea ce priveste fotbalul, echipa Suediei se poate lauda cu 10 participari. Cea mai mare victorie este cea obtinuta in 1927, in fata Letoniei, cu 12-0.
    ×
    Subiecte în articol: carne