Daca sunteti mari mancatori de carne, atunci un popas in Anglia este locul ideal. Nimic fara carne! Aceasta este regula lor de baza! Fie ca luati micul dejun, masa de pranz sau cina, majoritatea preparatelor cu care veti fi serviti sunt gatite din carne, in special cea de vita. Exista chiar si o legenda care spune ca, in aceasta tara, prin anul 1617, niste tineri nobili au ridicat friptura la rang nobiliar.
Despre bucataria englezeasca se poate spune ca este foarte consistenta, fara a fi totusi prea variata. Sosurile - dulci sau acrisoare, cu usturoi, ceapa, alcool sau vin, patrunjel verde, se numara printre preferatele acestora.
| ||
CHEQUEChec |
GRUPA B
|
In acest an a fost scoasa la licitatie o sticla de sampanie "Dom Perignon" cu autografele tuturor fotbalistilor englezi de la World Cup 1966, atunci cand Anglia a iesit campioana.
TRINIDAD TOBAGOOrez cu carne de pui, peste asezonat cu legume si sos, banane in aluat. O bucatarie nu foarte bogata in preparate, dar care surprinde prin originalitate. La Campionatul Mondial din acest an, Trinidad Tobago este la prima participare. Atat in materie de bucatarie, cat si in fotbal, totul are un inceput! Important e sa stii sa folosesti "condimentele" necesare, respectiv "balonul rotund".PARAGUAYFasole cu carne afumata, branza de oaie, "empanadas" (un fel de pateuri) umplute cu carne si cu branza, cu porumb si ceapa, condimentate dupa gust. Daca la capitolul gastronomie oferta este tentanta, la capitolul fotbal are la activ sase participari la Cupa Mondiala.SUEDIABudinca de peste afumat, supa de peste, chiftelute din peste si carne, salau cu sos si legume. Iata doar cateva dintre preparatele pe care suedezii le servesc cu mare, mare placere. In ceea ce priveste fotbalul, echipa Suediei se poate lauda cu 10 participari. Cea mai mare victorie este cea obtinuta in 1927, in fata Letoniei, cu 12-0. |