x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Aripi dulci

Aripi dulci

05 Oct 2005   •   00:00

Vorba dulce


editorial de SIMONA LAZAR
Citeam de curand cum ca oamenii de stiinta ar fi stabilit ca in anotimpurile reci organismul uman are nevoie de un aport sporit de glucide. Creste consumul caloric necesar pentru lupta cu temperatura scazuta de afara.
La valul de frig ce s-a abatut asupra noastra ar cam trebui sa ne infruptam serios din capatanile de zahar adunate cu osardie in camara de o Coana Chirita alecsandrina. Ori sa luam cu linguroiul mierea direct din stupi (fara sa tinem seama la vajnicele albine). Insa sfecla-de-zahar autohtona e mai toata sub ape, iar pentru zaharul de trestie (ganditoare ori nu!), importat de aiurea, nu ne prea tine punga. (Un carcotas ar fi spus: mai bine fara zahar, e cancerigen! Prefer cancerul frigului!)
In timpuri normale, v-as fi indemnat: "E vremea sa ne indulcim! Haideti sa intram in valsul dulceturilor de toamna!". Dar din ce fructe au mai ramas pe ramuri, abia de se mai poate face un magiun, ceva.
Azi ne-au ramas doar gandul bun si vorba dulce!

×