x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Baclava cu fructe şi ciocolată

Baclava cu fructe şi ciocolată

05 Noi 2010   •   00:00
Baclava cu fructe şi ciocolată
6004-135998-untitled1.jpg● Ingrediente: două pachete foi de plăcintă, 250 g unt, 300 g fructe deshidratate, 100 g migdale, 200 g miez de nucă, 200 g alune prăjite nesărate, 200 g ciocolată neagră, 30 g cacao, 250 ml miere, o lămâie, 250 ml apă, 5 g scorţişoară, frişcă.

● Mod de preparare:
1
Miezul de nucă, alunele şi migdalele se toacă mărunt sau se macină mai mare şi se pun într-un bol.

2 Se adaugă ciocolata topită la bain-marie, fructele deshi­dra­tate tocate mărunt şi se ames­tecă.

3 Foile de plăcintă se ung cu unt topit, se suprapun câte patru şi se aşază într-o tavă.

4 Se pune o parte din amestec, se nivelează, se aşază alte patru foi, din nou amestec şi încă patru foi.

5 Se pun restul de amestec, foile rămase şi se taie în pătrate. Se stropesc cu untul rămas, se introduce tava în cuptorul încins şi se coc la foc mediu 30-40 de minute.

6 Într-o oală se fierbe apa, se adaugă sucul de lămâie şi mierea, cacaua şi scorţişoara. Se amestecă, se toarnă peste baclava şi se lasă să se răcească.

● Sfat: Se serveşte rece, eventual de la frigider, simplă sau cu frişcă şi presărată cu coajă de lămâie.
● Băutura: Suc de fructe

×
Subiecte în articol: caiet de retete preparate dulci