● Mod de preparare:
1 Miezul de nucă, alunele şi migdalele se toacă mărunt sau se macină mai mare şi se pun într-un bol.
2 Se adaugă ciocolata topită la bain-marie, fructele deshidratate tocate mărunt şi se amestecă.
3 Foile de plăcintă se ung cu unt topit, se suprapun câte patru şi se aşază într-o tavă.
4 Se pune o parte din amestec, se nivelează, se aşază alte patru foi, din nou amestec şi încă patru foi.
5 Se pun restul de amestec, foile rămase şi se taie în pătrate. Se stropesc cu untul rămas, se introduce tava în cuptorul încins şi se coc la foc mediu 30-40 de minute.
6 Într-o oală se fierbe apa, se adaugă sucul de lămâie şi mierea, cacaua şi scorţişoara. Se amestecă, se toarnă peste baclava şi se lasă să se răcească.
● Sfat: Se serveşte rece, eventual de la frigider, simplă sau cu frişcă şi presărată cu coajă de lămâie.
● Băutura: Suc de fructe
Citește pe Antena3.ro