x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Balans gastronomic

Balans gastronomic

20 Sep 2006   •   00:00
Balans gastronomic
HOROSCOP GASTRONOMIC
FEMEIA. Frumusete si farmec. Asa s-ar putea defini cel mai bine femeia nascuta sub semnul Balantei. Sunt, fara discutie, atragatoare, cochete, simpatice... Mica doza de vanitate pe care o poseda le tintuieste totusi in fata oglinzii mult mai mult decat poate ar fi necesar. Cochetaria isi plateste astfel pretul ei.

Desi le descoperim dusmane deschise oricaror excese, cu toate astea au o usoara tendinta de a se ingrasa, asta insa nestirbindu-le cu nimic senzualitatea si feminitatea specifice.

Pe de alta parte, femeia din Balanta este si o visatoare fara leac. Isi asteapta printul pe cal alb, dar timpul va aduce masura intelepciunii si va deveni sotie devotata. Iar daca viata ii va oferi un barbat intelegator si afectuos, caci adora sa fie rasfatata indiferent de varsta, va fi cu adevarat fericita. Si chiar de-i place sa flirteze - cochetaria, bat-o vina! - , sensibila in fata atentiilor galante, va ramane dedicata familiei. Iar asta cu tot ce implica ea. Adica este in primul rand o gospodina excelenta, gateste bine, dar detesta unele activitati casnice pe care le considera penibile. Stapaneste arta gastronomiei, dar nu-i place sa spele vasele sau pregateste salate si sot...-uri, dar ce bine-ar fi daca altcineva ar curata legumele!

BARBATUL. Marele indragostit. Amabil, curtenitor si comunicativ, isi fundamenteaza viata pe sentimente si senzatii. Ca urmare, ii plac hainele elegante, eticheta, bunele maniere, viata de societate. Dar, cu toate acestea, nu este deloc un libertin sau un superficial. Doreste doar ca personalitatea sa-i fie pusa in valoare. Iar asta nu poate decat sa-l ajute in cariera, aspect al existentei caruia barbatul nascut sub semnul Balantei ii acorda o mare atentie. In fond, succesul in cariera si ascensiunea sociala spre cercuri in care i se pare ca este cel mai bine pus in valoare merg de cele mai multe ori mana in mana.

Ii place sa fie "vazut" atat in familie, cat si in societate. Asta il face, in cazul familiei, sa incerce exercitiul ponderatiei si al echilibrului. Trebuie apreciat ca atare. Are nevoie de asta. Nu degeaba e... Balanta. Pe de alta parte, este un barbat dotat cu un bun-simt al observatiei. Toate acestea la un loc ii ofera calitatile unui bun, dar orgolios bucatar. Rafinat, fara a fi exotic, atent si masurat, dar nu un artist, va prefera intotdeauna lucrurile simple - simple ca el, poate - dar din care va prepara minuni de gust. Iar asta, tot acest efort, pentru a surprinde placut, mereu si mereu. Daca are de ce...

TOP CULINAR
  • LEGUME sanatatea primeaza.
  • PESTE daca tot e sa fie carne.
  • DULCE atentie la silueta!
  • CARNE lipsa de alternativa.
  • Pe primul loc in topul preferintelor, legumele
    SARMALE CU OREZ SI HRIBI
    INGREDIENTE: o varza mare, doua cepe, o ceasca de orez, 3 linguri cu hribi, verdeata, o lingurita cu bulion, 3 linguri cu ulei, sare, piper, boia.

    PREPARARE: Sarmalele se pot prepara cu varza acra sau cu varza dulce. Cea murata se spala bine cu apa rece, iar cea cruda se fierbe inainte in bors. Se calesc ceapa si hribii, apoi se adauga orezul, bulionul, o ceasca de apa, mirodeniile si verdeata. Se formeaza sarmalele si se asaza peste un rand de varza tocata. Se dau la cuptor pentru o ora.

    Pe locul doi in topul preferintelor, pestele
    SALATA DE SOMON
    INGREDIENTE: doua fileuri de somon afumat, o jumatate pachet cu paste, o lamaie, marar, sare, piper, smantana, salata verde, ulei de masline.

    PREPARARE: Fileurile de somon se taie in bucati potrivite. Pastele se fierb in apa cu sare, se trec sub un jet de apa si se lasa la scurs. Lamaia se taie in felii, mararul si salata verde se toaca marunt. Toate ingredientele se asaza intr-un bol, se adauga smantana, uleiul de masline, sarea si piperul. Se amesteca si se serveste alaturi de un pahar cu vin alb.
    ×