x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Biscuiţi glazuraţi

Biscuiţi glazuraţi

15 Oct 2010   •   00:00
Biscuiţi glazuraţi
5970-133931-untitled1.jpg● Ingrediente: 200 g unt, 150 g zahăr pudră, zahăr vanilinat, un sfert de linguriţă cu sare, un sfert de linguriţă cu esenţă de migdale, 80 g migdale, 240 g făină, un ou, 3 g praf de copt, o lămâie, o portocală, fructe de sezon, gem de lămâie.

● Mod de preparare:
1
Untul moale se pune într-un vas împreună cu 100 g zahăr pudră, două pliculeţe de zahăr vanilinat şi sarea. Se mixează până devine ca o cremă, se adaugă oul şi se mi­xează două minute.

2 Se presară coaja rasă de la o lămâie şi o portocală, se toarnă esenţa de migdale, puţin suc de lămâie şi portocală. Se adaugă migdalele măcinate, praful de copt şi făina.

3 Se frământă până se obţine un aluat potrivit de tare, nelipicios, se înfăşoară cu folie alimentară şi se introduce la rece 30 de minute.

4 Se întinde aluatul într-o foaie groasă de jumătate de centi­me­­tru, se de­cupează cercuri potri­vit de mari şi fie­care cerc se mai decupează în interior încă o dată.

5 Se aşază pe o tavă tapetată cu hâr­tie de copt, se introduc în cup­tor şi se coc la foc potri­vit 15-20 de minute. Când s-au răcit se deco­rea­ză cu o glazură din puţin suc de lă­mâie, suc de portocală şi zahărul pudră rămas.

● Sfat: Se servesc ca atare, cu salată din fructe de sezon sau cu gem de lămâie.
● Băutura: Capuccino

×
Subiecte în articol: caiet de retete preparate dulci