● Mod de preparare:
1 Untul moale se pune într-un vas împreună cu 100 g zahăr pudră, două pliculeţe de zahăr vanilinat şi sarea. Se mixează până devine ca o cremă, se adaugă oul şi se mixează două minute.
2 Se presară coaja rasă de la o lămâie şi o portocală, se toarnă esenţa de migdale, puţin suc de lămâie şi portocală. Se adaugă migdalele măcinate, praful de copt şi făina.
3 Se frământă până se obţine un aluat potrivit de tare, nelipicios, se înfăşoară cu folie alimentară şi se introduce la rece 30 de minute.
4 Se întinde aluatul într-o foaie groasă de jumătate de centimetru, se decupează cercuri potrivit de mari şi fiecare cerc se mai decupează în interior încă o dată.
5 Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se introduc în cuptor şi se coc la foc potrivit 15-20 de minute. Când s-au răcit se decorează cu o glazură din puţin suc de lămâie, suc de portocală şi zahărul pudră rămas.
● Sfat: Se servesc ca atare, cu salată din fructe de sezon sau cu gem de lămâie.
● Băutura: Capuccino
Citește pe Antena3.ro