x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Brioşe de ciocolată cu ananas

Brioşe de ciocolată cu ananas

11 Noi 2010   •   00:00
Brioşe de ciocolată cu ananas
6014-136764-untitled1.jpg● Ingrediente: 150 g ciocolată neagră, 170 g unt, 130 g zahăr tos, 4 ouă, 60 g făină, un ana­nas, un pliculeţ praf de copt, 100 g migdale, o linguriţă cu ghimbir ras, 75 g zahăr brun, 3 boabe de piper, 100 ml rom, un sfert de linguriţă cu sare.

● Mod de preparare:
1
Ananasul se curăţă de coajă şi mijloc şi se taie felii subţiri sau cubuleţe. Se încing 50 g de unt într-o crăticioară, se pune zahărul brun şi se caramelizează.

2 Se pune ananasul, se amestecă şi se lasă până devin aurii. Se toarnă romul şi boabele de piper şi se mai ţin pe foc cinci minute.

3 Ciocolata se topeşte la bain-marie, se adaugă untul, se amestecă şi se lasă să se răcească.

4 Atunci când compoziţia a devenit călduţă se adaugă zahărul tos, sarea şi ouăle, 80 g de migdale măcinate, praful de copt şi ghimbirul ras.

5 Se mixează două minute, se presară făina şi se mixează până se omogenizează compoziţia.

6 Se toarnă în forme de brioşă unse cu unt, se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc potrivit 25-30 de minute.

● Sfat: Se sevesc calde sau reci, alături de ananasul caramelizat, presărate cu restul de migdale.
● Băutura: Cappuccino

×
Subiecte în articol: caiet de retete preparate dulci