● Mod de preparare:
1 Ananasul se curăţă de coajă şi mijloc şi se taie felii subţiri sau cubuleţe. Se încing 50 g de unt într-o crăticioară, se pune zahărul brun şi se caramelizează.
2 Se pune ananasul, se amestecă şi se lasă până devin aurii. Se toarnă romul şi boabele de piper şi se mai ţin pe foc cinci minute.
3 Ciocolata se topeşte la bain-marie, se adaugă untul, se amestecă şi se lasă să se răcească.
4 Atunci când compoziţia a devenit călduţă se adaugă zahărul tos, sarea şi ouăle, 80 g de migdale măcinate, praful de copt şi ghimbirul ras.
5 Se mixează două minute, se presară făina şi se mixează până se omogenizează compoziţia.
6 Se toarnă în forme de brioşă unse cu unt, se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc potrivit 25-30 de minute.
● Sfat: Se sevesc calde sau reci, alături de ananasul caramelizat, presărate cu restul de migdale.
● Băutura: Cappuccino
Citește pe Antena3.ro