● Mod de preparare:
1 Vânăta se spală, se taie felii sau cuburi şi se pune într-un bol. Dovleceii se spală, se taie rondele sau bucăţi mici. Ardeii capia se spală, se curăţă de seminţe şi se taie cuburi.
2 Cepele se curăţă de foi, se spală şi se taie peştişori. Usturoiul se curăţă, se spală şi se taie felii. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se adaugă ceapa, ardeii şi dovleceii şi se călesc până se înmoaie.
3 Se adaugă usturoiul şi vânăta, se condimentează şi se prăjeşte până devine aurie. Se adaugă roşiile tăiate cuburi, pătrunjel tocat şi se mai ţine pe foc cinci minute.
4 Brânza de vaci se amestecă cu smântâna, sare, piper şi pătrunjel tocat după gust.
5 Se formează biluţe, se trec prin fulgii de porumb sfărâmaţi se şi introduc la rece minimum 20 de minute.
● Sfat: Buletele se servesc alături de legumele calde, ca atare sau cu sos de roşii.
● Băutura: Ţuică
Citește pe Antena3.ro