Așa că i-am făcut și noi, să ne convingem dacă e sau nu așa. Și pentru că au ieșit atât de suculenți și apetisanți, vă lăsăm rețeta.
Și nici nu murdăriți atât de multe vase, parol!
Burgeri cumvaplace.ro
INGREDIENTE
-
6 chifle
-
2 cepe roșii
-
6 felii de brânză cheddar
-
2 roșii
-
4 frunze de salată
Citește pe Antena3.roCiuperca otrăvitoare cu dinți sau palmierul-fantomă. Cum arată cele mai ciudate plante și ciuperci descoperite în 2024 -
4 linguri de maioneză
-
2 linguri de sos iute
- Pentru chifteaua de carne
-
800 g carne tocată de vită
-
2 căței de usturoi, rași
-
1 ceapă roșie, tocată mărunt
-
1 lingură rasă de boia dulce
-
1 lingură de sos iute (sau 1 ardei iute tocat)
-
2 lingurițe de oregano uscat
-
Sare
-
Piper
CUM SĂ FACEȚI
- Amestecă într-un castron toate ingredientele pentru chiftele. Împarte amestecul în 6 părți egale și modelează-le sub formă de chiftea, cu o grosime de 2-2,5 cm.
- Pune-le pe grătarul încins, la foc potrivit, 5-6 minute pe fiecare parte. După ce le întorci, lasă 2 minute și pune pe fiecare chiftea câte o felie de brânză, să se înmoaie. Pe grătar, în același timp cu chiftelele pentru burgeri, pune și câteva inele de ceapă roșie să se rumenească ușor și chiflele tăiate în jumătăți.
- Unge chiflele cu amestecul de maioneză și sos iute, apoi pune câte o frunză de salată, inele de ceapă, chifteaua de carne cu cheddar deasupra, 1-2 felii de roșii.
- Nu uita de cartofii prăjiți și de sosul preferat. Guacamole se potrivește de minune! Poftă bună!